Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Через Волинь та Рівненщину курсуватиме швидкісний поїзд «Київ–Варшава»

Отакої!

Фото УНІАН.

Через Волинь та Рівненщину курсуватиме швидкісний поїзд «Київ–Варшава»

Діалог уже розпочато...

Україна та Польща планують з'єднати столиці країн швидкісною залізницею. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, переговори щодо цього вже почалися.

Про це повідомляється на сайті Урядового порталу, інформує УНІАН.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що український уряд вже розпочав переговори щодо будівництва залізничного сполучення Київ - Варшава з урядом Польщі.

За ініціативи президентів України та Польщі ми розпочали діалог про поєднання швидкісною залізницею Києва та Варшави.

«За ініціативи президентів України та Польщі ми розпочали діалог про поєднання швидкісною залізницею Києва та Варшави. А також розпочали реконструкцію, модернізацію й технічне переоснащення п’яти пунктів пропуску на українсько-польському кордоні», - сказав він.

Також Шмигаль розповів, що Україна та Польща розпочали переговори про підготовку до укладення Угоди про лібералізацію міжнародних транзитних вантажних перевезень Україна-ЄС.

«Українська й польська сторони напередодні домовилися про суттєве збільшення кількості дозволів на здійснення міжнародних вантажних перевезень. А також про скасування обмежень на транзит вантажних вагонів територією України до Польщі залізничним сполученням», - додав прем'єр-міністр.

Реклама Google

Читайте також: У Луцьку розшукують песика Пицика (Фото).

Telegram Channel