Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У МОЗ уточнили, коли можна виходити із самоізоляції після коронавірусу

Чи потрібно здавати повторний тест

Фото healthy.24tv.

У МОЗ уточнили, коли можна виходити із самоізоляції після коронавірусу

Скільки має тривати самоізоляція у разі позитивного результату?

Тестування на COVID-19 варто робити у разі будь-яких симптомів вірусного захворювання. В загальному, самоізоляція людини, у якої підтвердили COVID-19, має тривати щонайменше 10 днів. 

Про це сказав головний державний санітарний лікар під час брифінгу Ігор Кузін.

Разом з тим, якщо пацієнт не має симптомів хвороби, а результат тестування виявився позитивним, то самоізоляцію варто завершувати із дотриманням тієї ж норми. Проте, якщо людина вирішила раніше зробити ПЛР-тест і його результат виявився негативним, то самоізоляцію також можна завершувати.

– Але варто пам'ятати, що таке тестування не можна проходити раніше, ніж через 10 днів від дати проведення першого тесту, – додав Кузін.

 Варто пам'ятати, що таке тестування не можна проходити раніше, ніж через 10 днів від дати проведення першого тесту,

За його словами, після завершення самоізоляції здавати повторний тест не потрібно, але за умови, що всі терміни самоізоляції були дотримані.

Для встановлення діагнозу «COVID-19» достатньо і результату експрес-тесту на антиген. Проте мовиться лише про ті випадки, коли у людини вже є симптоми вірусного захворювання чи коронавірусу.

«Інакше кажучи, якщо у людини є симптоми ГРВІ, а результат експрес-тестування виявився позитивним, то підтверджувати його ПЛР-тестом не потрібно», – додав Кузін.

Водночас, якщо у людини є симптоми вірусного захворювання, а результат експрес-тесту на антиген виявився негативним, то такий пацієнт може бути додатково протестований методом ПЛР.

Читайте також: Медикам нарахували підвищені зарплати за січень: кому і скільки

Джерело: 24 канал
Telegram Channel