Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Єлизавета II назвала ім'я наступної королеви Британії

Єлизавета II хоче, аби Камілла (друга праворуч) стала королевою-консортом.

Фото: Getty Images.

Єлизавета II назвала ім'я наступної королеви Британії

Королева Великої Британії та Північної Ірландії Єлизавета II хоче, аби герцогиня Корнуолська Камілла отримала титул королеви-консорта. Станеться це, коли її чоловік принц Чарльз зійде на престол

Відповідну заяву монархиня зробила в суботу, 5 лютого, з нагоди 70-річчя свого правління. Раніше були припущення, що Камілла стане принцесою-консортом, передає 24 Канал.

Королева сподівається, що Камілла отримає підтримку від інших членів Королівської сім'ї, коли Чарльз стане королем.

Підтримка британської королеви означає, що Камілла вже фактично стала майбутньою королевою.

«Я знаю, що ви надасте йому та його дружині Каміллі таку ж підтримку, як і мені. Я щиро бажаю, коли цей час прийде, щоб Камілла була відомою як королева-консорт, оскільки вона продовжує свою вірну службу», – наголосила Єлизавета.

Як повідомляє BBC із посиланням на представника резиденцію Кларенс-хаус, принца Уельського та герцогиню Корнуольську «зворушили» слова Королеви.

Підтримка британської королеви означає, що Камілла вже фактично стала майбутньою королевою. Раніше питання титулу герцогині Корнуолськоїх було невирішеним. Тепер її називатимуть королева Камілла.

Як Камілла потрапила до Королівської сім'ї

Їхнє з Чарльзом весілля відбулось у 2005 році. Раніше принц Уельський був одруженим із принцесою Діаною, але подружжя розлучилося в 1996 році. За рік після цього остання загинула в автокатастрофі в Парижі.

Нещодавно королева зробила Каміллу дамою Благороднішого ордену Підв'язки, найстарішого та найпочеснішого з лицарських орденів Британії. Королева особисто нагородила невістку за її «службу государеві». Членство в ордені є найбільшим визнанням ролі людини в житті монархії.

Хто така королева-консорт або королева-дружина

Це дружина монарха, який наразі править. Вона може виконувати повноцінну королівську роль поряд зі своїм чоловіком. Щоправда, не має політичних і військових повноважень регента. Цим королева-консорт відрізняється від правлячої королеви, яка має всі повноваження монарха та наслідує престол після смерті попередника.

У британській історії були випадки, коли чоловіки монархині не ставали королями. Зокрема, чоловік Єлизавети II Філіп і чоловік Вікторії Альберт. Вони ставали принцами-консортами.

Читайте також: Блокнотами волинянки користуються відомі люди. Тепер придбають кружки.

Telegram Channel