Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Чому це м'ясо рохкає іноземною мовою?»: Україна в чотири рази наростила обсяги імпорту свинини

Нічого собі!

Фото REUTERS.

«Чому це м'ясо рохкає іноземною мовою?»: Україна в чотири рази наростила обсяги імпорту свинини

Найбільше стараються Данія, Нідерланди та Бельгія...

За січень Україна імпортувала 6,62 тис. тонн свинини, що в 4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ), інформує УНІАН.

«У структурі імпорту морожена свинина займає 30% (1,9 тис.тонн), а свіжа або охолоджена свинина – 70% (4,6 тис. тонн). Ключовим експортером цієї продукції залишається ринок ЄС: Данія - 3 160 т; Нідерланди – 1 103 т; Бельгія – 954 т; Польща – 720 т; Іспанія – 364 т», - йдеться в повідомленні.

Ключовим експортером цієї продукції залишається ринок ЄС: Данія - 3 160 т; Нідерланди – 1 103 т; Бельгія – 954 т; Польща – 720 т; Іспанія – 364 т.

Відзначається, що збільшення імпорту в січні викликане наступними факторами: з 1 січня оновлюється імпортна квота для ЄС, яка передбачає безмитне ввезення продукції (20 тис.т на рік); ціни на ринку свинини в ЄС залишаються стабільно низькими з жовтня і досі в порівнянні з українськими, за рахунок перенасичення товару; повільне «сезонне» зниження закупівельних цін після свят.

«У січні країнам ЄС було дуже вигідно експортувати свинину в Україну, але в найближчій перспективі темпи поставок будуть скорочуватися, оскільки зараз на внутрішньому ринку України закупівельні ціни на живець свиней знижуються. Подальше зростання імпорту можна буде фіксувати ближче до квітня і весняних свят», - дав прогноз аналітик УКАБ Максим Гопка.

Читайте також: Ковбаса з коноплятини: основним інгредієнтом буде м'ясо рослинного походження.

Telegram Channel