Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лікарі врятували дворічну дівчинку, яка проковтнула магніти від конструктора

Операція була успішною.

Фото Обозреватель.

Лікарі врятували дворічну дівчинку, яка проковтнула магніти від конструктора

У Львові 2-річна дитина проковтнула магнітики від конструктора-неокуба, у животі з якими проходила 10 днів

Дівчинці зробили операцію та врятували життя.

Про історію розповіли у Facebook Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит, пише Обозреватель. Зазначається, що виявили сторонні предмети в організмі дитини тоді, коли в неї почалося блювання та підвищилася температура – магнітики побачили на рентгені.

У медзакладі пояснили, що подібні іграшки, потрапляючи в організм дитини, бувають дуже небезпечними.

У медзакладі пояснили, що подібні іграшки, потрапляючи в організм дитини, бувають дуже небезпечними. «Магніти мають надзвичайну силу притягання, тож пошкоджують внутрішні органи дитини, трапляється, подекуди вони пробивають їх і утворюють справжні дірки. Уже за кілька годин магнітики можуть стати причиною некрозу кишки», – попередили медики.

 

 Вони додали, що зазвичай сторонні предмети намагаються дістати ендоскопічно, без зайвих розрізів, але це стає неможливим, коли вони перебувають в організмі тривалий час.

Читайте також: Розповіли, як жителі Луцька, яким потрібне догроговартісне лікування, можуть отримати допомогу від міста​.

«Діставали їх наші хірурги з допомогою сучасного електронно-оптичного перетворювача (ЕОП) в ургентній операційній, що забезпечило точні й успішні маніпуляції різного рівня складності», – повідомили у закладі.

Зазначається, що на третій день пацієнтку виписали додому. Водночас лікарі наголосили, що такі випадки – не рідкість і закликали пильнувати своїх дітей, не давати їм іграшки, не розраховані для їхнього віку та просто шкідливі. Наголошується, що подібні неодимові конструктори заборонені для продажу в Європі та США, і схоже, недарма.

Реклама Google

Telegram Channel