Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У розпалі – велике будівництво... маленької копії Росії

Волинь-нова

У розпалі – велике будівництво... маленької копії Росії

Показово застрелити, отруїти, вибити під тортурами «зізнання». Це те, чим нині не перестає вражати світ російський президент Владімір Путін. Кожен, у кому кремлівський режим бачить мінімальну небезпеку для себе, має бути знищений. Така теперішня Росія, де процвітає справжній неосталінізм

Так, у кожній державі правоохоронна система може дати збій, вдатись до зловживань. Але в нормальних країнах такі випадки спричиняють скандал, їх розслідують, а чиновники подають у відставку. Але тільки не в Росії та окупованих нею територіях України, де практика розправи над неугодними - норма. Прикладів – тьма - від вбитого  опозиціонера Бориса Нємцова в центрі Москви до ув’язнених  десятків і сотень кримських татар у Криму.

І просто в голову не  вкладається, що наш  президент Володимир Зеленський намагається повторити путінський шлях, створити  в Україні  маленьку копію Росії. Мова вже не просто про повне підпорядкування «гарантом» собі усіх гілок влади, не про переслідування політичних опонентів, не про поділ на «свиту царя», якій можна все, та решту «смертних», не про постійні маніпуляції та брехню. Мова про викрадення та тортури! Адже коли слухаєш, як із колишнього судді Миколи Чауса вибивали покази проти п’ятого президента Петра Порошенка та інших опонентів чинної влади, зокрема, ексочільника Головного управління розвідки Міністерства оборони Василя Бурби, то, природно, напрошуються паралелі саме із російським режимом.

Хто його викрав, хто творив беззаконня і вибивав покази? І головне - на чиє замовлення все це робилось?!.

Нагадаю, рік тому колишнього суддю Миколу Чауса викрали у Молдові і перевезли на нашу територію. При цьому використали авто з дипломатичними номерами України. У молдовських ЗМІ писали про причетність українських спецслужб.  Це спричинило міжнародний скандал. Парламент сусідньої країни навіть створив спеціальну комісію для розслідування цього випадку. А по-іншому і бути не могло, - уявіть, якщо б в Україні чужі спецслужби викрадали людей, як би мала реагувати наша влада?

Миколу Чауса два місяці тримали в якихось невідомих приміщеннях, а потім вивезли в район поблизу українсько-молдовського кордону (за словами Чауса – щоб вбити в «глухому місці»), але йому вдалось втекти. Він попросив допомоги в одному із сіл. Пригадуєте кадри, де Чаус сидить в одних  шортах  з голим торсом у приміщенні сільради села Мазурівка Вінницької області?

Це було в липні минулого року, а до того його 50 днів тримали із мішком на голові – вдень і вночі (!) - прикутим до ліжка.  Змушували постійно лежати, рідко виводили в  туалет, через що, як стверджує Чаус, він мусив менше пити води. У викраденого екссудді  став пропадати зір, він почав глухнути, оскільки через запалення у вухах було повно гною…

Читайте також: Про секрети Зеленського.

 Увесь цей час в Миколи Чауса вибивали свідчення проти Петра Порошенка та інших осіб,  змушуючи вигадувати потрібні «слідчим» «свідчення». «Якщо скажеш, що ти не був в кабінеті Порошенка і що він тобі не давав вказівку засудити Корбана, то звідси живим не вийдеш», - передає Чаус слова своїх катів, хос із Порошенком він ніколи не спілкувався.

 Народний депутат від партії «Європейська солідарність», колишній журналіст Володимир Ар’єв, який оприлюднив відеосвідчення Миколи Чауса, каже, що до цього злочину причетні українські спецслужби, і він навіть знає імена конкретних людей, які вчили злочинні дії щодо викраденого…

Чаус став відомим як суддя, який нібито складав нечесні гроші у скляні банки. Цими днями суд випустив його під заставу. Але зараз нас має хвилювати зовсім не це. А відповіді на більш важливі питання, - хто його викрав, хто творив беззаконня і вибивав покази? І головне - на чиє замовлення все це робилось?!.

Здавалося б, після такої історії мав би бути скандал, всеукраїнський резонанс. Але належної реакції від влади не чути.  Чому? Відповідь, очевидно, проста – тому, що ноги цього «безпредєлу» можуть рости із самого верху.

Telegram Channel