Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинянина ошукали на 163 тисячі

За день шахраї ошукали кількох волинян.

Фото perekaz24.eu.

Волинянина ошукали на 163 тисячі

За добу до поліції звернулись декілька волинян, які стали жертвами шахрайських схем

6 лютого невідома особа під приводом продажу криптовалюти через соціальну мережу заволоділа грошовими коштами жителя села Вербка у сумі 3390 гривень, які він перерахував на банківський рахунок.

Також надійшло звернення лучанки про те, що аферисти, під приводом купівлі верхнього одягу через інтернет-сайт, шахрайським методом заволоділи грошима у сумі 47127 гривень, надіславши фішингове посилання, за яким отримали доступ до її банківської карти.

Про ще одну подію повідомив житель села Башова. Невідомий йому чоловік, представившись продавцем інтернет-магазину, шляхом зловживання довірою, заволодів коштами в сумі понад 163 тисячі гривень, які громадянин переказував на банківську картку та інтернет-гаманець.

Звернення про подібні випадки у поліцію надходять чи не щодня. 

Перш за все, працівники поліції рекомендують не надсилати грошові кошти невідомим особам в мережі Інтернет, а також не переходити за невідомими посиланнями, які можуть прокласти шлях шахраю до ваших банківських карток, або ж інших особистих даних. 

Водночас, застерігають не піддаватись психологічному тиску під час дзвінків невідомих осіб під приводом «Ваш родич у біді», ретельно перевіряючи інформацію всіма можливими способами.  Якщо ж ви стали жертвою шахрайської схеми, невідкладно звертайтеся у поліцію. 

Читайте також: На Рівненщині в хаті вибухнула граната: загинуло двоє людей (фото 18+)

Джерело: Сектор комунікації поліції Волинської області
Telegram Channel