Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Західна розвідка: в Україну прибувають бойовики зі спецслужб Росії

«Ваґнерівці» всюди сіють смерть.

Фото із сайту youtube.com.

Західна розвідка: в Україну прибувають бойовики зі спецслужб Росії

Вони можуть мати завдання посіяти сум’яття серед населення або готувати вбивства конкретних людей із застосуванням особливого виду зброї

Розвідка країн-членів НАТО твердить, що на території України збільшилася кількість російських бойовиків, які підпорядковані російським спецслужбам.

Про це інформує «Українська правда» з посиланням на Reuters, а це інформагенство на три неназвані джерела в оборонних відомствах західних країн.

Ці джерела повідомили, що Росія може готувати провокації з цими бойовиками, аби створити привід для початку широкомасштабного вторгнення. 

За даними джерел журналістів, вони можуть мати завдання посіяти сум’яття серед населення або готувати вбивства конкретних людей із застосуванням особливого виду зброї.

Бойовики з різних російських приватних військових компаній потайки прибувають до України. За даними розвідок НАТО, вони мають контакти з керівництвом розвідувальних відомств Росії, передусім із ФСБ та ГРУ Міноборони Росії.

Одне джерело стверджує, що до тимчасово окупованого Донецька нещодавно прибув колишній офіцер ГРУ РФ, який також брав участь у бойових діях у складі ПВК «Вагнер». 

На кордоні України з Росією розташований підрозділ бойовиків «Вагнер», які нещодавно пройшли тренування на базі ГРУ в Краснодарському краї.

За словами джерел, ці «ваґнерівці» очолюють процеси з транспортування зброї та військової підготовки бойовиків проросійських незаконних угруповань – так званих «ДНР» і «ЛНР».

Крім того, нібито на кордоні України з Росією розташований підрозділ бойовиків «Вагнер», які нещодавно пройшли тренування на базі ГРУ в Краснодарському краї.

Джерела журналістів стверджують, що з початку 2022 року присутність інших російських ПВК на території України також збільшилася.

Читайте також у нас: «Подружжю з Волині, яке повінчалося на Хрещатику під час Помаранчевої революції, Бог подарував шестеро дітей​».

Telegram Channel