Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Бобік здох – медалі не буде»: українські біатлоністи провалили чоловічу естафету

Богдан Цимбал: починав останнє коло під оплески, а закінчував... Без коментарів.

Фото із сайту suspilne.media.

«Бобік здох – медалі не буде»: українські біатлоністи провалили чоловічу естафету

Єдиний висновок, який тут напрошується: та вони просто не готові до Олімпіади!

Тільки що в китайському Чжанцзякоу завершилася класична чоловіча естафета, де Україну представляли Богдан Цимбал, Артем Прима, Антон Дудченко і Дмитро Підручний.

... Коли після другої стрільби стоячи Богдан Цимбал вийшов на заключне коло другим, відстаючи росіянину Халілі лише трішки більше секунди, здавалося, нарешті наші зможуть поборотися за медаль. Проте через кілька хвилин телевізійні кадри продемонстрували, як Богдан буквально вмирає на дистанції. Коментатори почали виправдовуватися, що це, мовляв, наслідок висоти...

Панове, а наші не знали, де вони бігтимуть і що таке може бути? Чому тоді в інших збірних все більш-менш нормально із виступами на висоті?

24-річний Богдан Цимбал передав естфету на 13-му місці, відстаючи на понад 42 секунди. Добре, що добіг, але навіщо нам глядачам спостерігати за такими муками?

Добре, що добіг, але навіщо нам глядачам спостерігати за такими муками?

На другому етапі Артем Прима умудрився забігти на коло штрафу, на третьому його подвиг «повторив» Антон Дудченко... Тож на четвертому етапі Дмитру Підручному, відстаючи вже майже три хвилини, залишалося боротися за потрапляння нашої збірної хоча б у десятку.

Дмитро, суперово відстрілявши «лежку» з п’яти, у стрільбі стоячи заробив аж два штрафні кола. У підсумку ми фінішували лише на 9 місці, на останніх метрах не давши австрійцям нас випередити. Добре, що фінішували.

Здається, цією гонкою ми попрощалися з медальними надіями на Олімпіаді в біатлоні. Хоча надія, як відомо, вмирає останньою...

А в самій гонці до останньої гонки з великим відривом лідирували росіяни (ОКР), проте на останньому етапі Едуард Латипов несподівано заробив 2 кола штрафу і віддав «золото» Норвегії, яка, хоч і вважалася фаворитом перед стартом, свою непереможність довела лише після останньої стрільби завдяки «самогубству» росіян.

Олімпійськими чемпіонами стали: Стурла Легрейд. Тар’єй Бьо, Йоганнес-Тінгнес Бьо і Ветле-С’ястад Крістіансен.

Олімпіада-2020. Чжанцзякоу. Чоловіча естафета (4х7,5 км):

1. Норвегія (1+7) – 1:19:50,2

2. Франція (0+9) + 27,4

3. Росія (2+6) + 45,3

4. Німеччина (1+9) + 1:04,3

5. Швеція (1+13) + 1:49,4

6. Канада (2+9) + 1:56,3

7. Італія (2+13) + 1:58,6

8. Білорусь (2+11) +1:59,0

9. Україна (4+12) +3:41,3

10. Австрія (2+8) + 3:41.7...

Із 21 збірної, які стартували, до фінішу доїхали –  18 (повні результати гонки тут).

Читайте також у нас: «Про українського воротаря говорить вся Європа (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel