Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Голова волинської держадміністрації ініціює позачергові сесії усіх місцевих рад краю

Погуляйко нагадує, що завдання області та громад – створити військовим необхідні умови.

Фото з архіву Юрія Погуляйка.

Голова волинської держадміністрації ініціює позачергові сесії усіх місцевих рад краю

Йдеться про невирішені питання з фінансуванням тероборони

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко виступив з ініціативою провести позачергові сесії районних рад з метою виділення коштів на організацію територіальної оборони.

З аналогічною ініціативою й звернувся до міських, селищних, сільських голів, а також до обласної ради. Про це Погуляйко повідомив на сторінці у Facebook.

Як відомо, в усій державі та на Волині зокрема розгортають сили територіальної оборони ЗСУ. Тож створити військовим необхідні умови – завдання області та громад.

«Дав доручення ініціювати проведення 15 лютого 2022 року позачергових сесій районних рад з метою виділення коштів на організацію територіальної оборони. З аналогічною ініціативою звернувся і до міських, селищних та сільських голів, а також до обласної ради. Таким чином працюємо над укомплектуванням підрозділів та побудовою всеохоплюючої тероборони країни», - зазначає очільник області.

«Дав доручення ініціювати проведення 15 лютого 2022 року позачергових сесій районних рад з метою виділення коштів на організацію територіальної оборони», - зазначає очільник області.

Нагадаємо, минулого року за ініціативи Президента України Верховна Рада України прийняла Закон «Про основи національного спротиву», який має суттєво посилити обороноздатність держави та стійкість суспільства перед зовнішньою загрозою. Згідно закону, однією з головних ланок системи національного спротиву є розбудова окремого роду сил Збройних Сил України – Сил територіальної оборони, які 1 січня 2022 року отримали свого командувача, бригадного генерала Юрія Галушкіна. 

Читайте також:У Луцьку розробили програму територіальної оборони міста

Реклама Google

Telegram Channel