Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Розвідка Естонії: Путін віддасть наказ наступати на Україну до кінця лютого

Отакої!

Ілюстрація pinterest.ru

Розвідка Естонії: Путін віддасть наказ наступати на Україну до кінця лютого

Поки політичного рішення кремлівського диктатора немає...

Служба зовнішньої розвідки Естонії опублікувала на своєму сайті оцінку, згідно з якою Росія буде готова розпочати повномасштабну військову операцію проти України з другої половини лютого.

Як повідомляє «Європейська правда», прогноз опублікований на сайті відомства 15 лютого.

«За нашою оцінкою, російські збройні сили готові розпочати повномасштабну військову операцію проти України з другої половини лютого. Після досягнення військової готовності для початку операції потрібне лише політичне рішення».

«За нашою оцінкою, російські збройні сили готові розпочати повномасштабну військову операцію проти України з другої половини лютого. Після досягнення військової готовності для початку операції потрібне лише політичне рішення», - стверджується в опублікованому повідомленні.

Естонська розвідка відзначає, що якщо Росія вибере війну, то рівень військової загрози по всій Європі підвищиться.

Служба вважає, що війна в Україні не становить безпосередньої військової загрози для Естонії чи НАТО, проте політичний та військовий тиск Росії на країни Балтії в довгостроковій перспективі може посилитися, якщо Росія досягне дипломатичного та/або військового успіху в питанні України.

«Навіть якщо керівництво Росії вдасться переконати утриматися від військової агресії, Естонія та інші західні країни мають бути готовими до більш тривалого військового тиску з боку Росії — прямі загрози війни стали невід'ємною частиною зовнішньої політики путінської Росії за останній рік», - сказано в повідомленні.

За даними розвідки, восени 2021 року та взимку 2022 року Росія мобілізувала 150 тисяч людей на кордоні з Україною, розгорнувши частини та засоби з усіх своїх військових округів, включаючи Далекий Схід, та всіх дванадцяти армій. Це найбільше нарощування військової сили Росії за останні 30 років.

Крім трьох мотострілкових дивізій, однієї повітряно-десантної дивізії та однієї бригади морської піхоти, постійно дислокованих у регіоні, Росія перекинула в регіон понад 60 мотострілкових та танкових батальйонів, близько десяти ракетних дивізіонів «Іскандер» та понад 30 артилерійських та реактивних артилерійських дивізіонів на кордон з Україною.

Читайте також: Під Чорнобилем бачили козулю рідкісного кремового кольору (Фото).

Telegram Channel