Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Анна Гороженко: «Можна ховатись у власних мушельках, але все ж таки доведеться подивитись правді у вічі – ми на волосинці від вторгнення»

Окупанте, у тебе ще є шанс отямитися...

Фото dialog.ua

Анна Гороженко: «Можна ховатись у власних мушельках, але все ж таки доведеться подивитись правді у вічі – ми на волосинці від вторгнення»

Спливають останні години баталій на дипломатичному рівні...

Відома українська тележурналістка Анна Гороженко опублікувала у Facebook допис про ситуацію в Україні та виклики, які просто вже стоять перед нашою державою.

«Сьогодні вирішальний день для дипломатів.

Сьогодні вирішальний день для дипломатів.

По обидва боки Атлантики розпікаються телефонні лінії та не перериваються засекречені відеоконференції.

Можна ховатись у власних мушельках, але все ж таки доведеться подивитись правді у вічі - ми на волосинці від вторгнення.

Опишу стисло все, що сталось сьогодні і всі заяви та попередження.

Все почалось з того, що в російських медіа почала розганятись інформація про масові захоронення мирного населення на неконтрольованих територіях, розстріли яких приписують українській армії в 2014 році.

За кілька днів до цього в російські медіа були вкидування про те, що ЗСУ зібрала біля ОРДЛО 150 тисяч вояків.

Сьогодні в світових агенціях стали з'являтись відеозаписи з Донецька і Маріїнки зі звуками вибухів - самого відео вибухів немає.

Зранку, всім вже відомо - був обстріляний дитячий садок вже на українській території. Мабуть, з метою того, щоб українська армія завдала вогонь у відповідь.

Зранку, всім вже відомо - був обстріляний дитячий садок вже на українській території. Мабуть, з метою того, щоб українська армія завдала вогонь у відповідь.

Паралельно із тим російський Генштаб та Кремль запевняють, що війська відводяться. Щоправда, речник Путіна Дмитро Песков запевняє, що це не станеться упродовж одного дня. А от самопроголошений білоруський президент Лукашенко цій лінії ненавмисне нашкодив - самовпевнено заявивши, що російські війська в Білорусі залишатимуться стільки, скільки буде потрібно. На відео йому «піддакували» дядьки у шкірянках, які імітували журналістів.

Лукашенко завтра, до речі, буде в Москві зустрічатись із Путіним. А сьогодні він відвідав один з полігонів, де розташувалась російська армія - усього ж на трьох полігонах і на 5 летовищах перебувають наразі росіяни в Білорусі. Вчора, до речі, вони гатили з градів на полігоні, який знаходиться на однаковій відстані що від України, що від Польщі - в майже 200 км.

Задекларованого відведення військ немає - це показує розвідка усіх західних країн.

Задекларованого відведення військ немає - це показує розвідка усіх західних країн. Міністр оборони Великої Британії зранку заявив, що замість відведення, за останні 48 годин на кордоні з Україною стало на 7 тисяч російських військових більше.

В бік України на білоруських теренах росіяни звели міст - правда, Бен Воллес не розповів, який саме - можливо понтонний для переправки техніки.

Вчора і сьогодні над Україною, чорноморським регіоном і навіть трохи над Росією літає американська аеророзвідка. Голова Пентагону Ллойд Остін повідомив, що росіяни привезли на позиції свіжу кров - причому це не в переносному значенні, а в прямому. На позиції з'їжджаються медики і все, що необхідно для поповнення втрат і лікування поранених.

В Бельгії другий день відбувавя саміт міністрів оборони НАТО, сьогодні в ньому взяв участь міністр оборони України. Вже під час саміту - на бази в Болгарію та Естонію вилетіли винищувачі з Іспанії та Британії (їх лише по 4 літаки - тобто з концентрацію російської авіації не порівняти).

Генсек НАТО Столтенберг попередив, що Росія може провести спецоперацію під «чужим прапором» - тобто під прапором українських військ, аби знайти привід вторгнення. Екстренний саміт відбувся ЄС в Брюселі - в лідерів, які були присутні, вилучили телефони. Обговорювали, що робити далі. Після саміту Комісар з євробезпеки Джозеп Боррель заявив - що пакет санкцій проти Росії готовий.

Через годину після завершення саміту - заява Джо Байдена. Американський президент сказав, що наступні кілька днів вирішальні і підтвердив, що Росія не відводить війська і вже все готово для вторгнення. На цьому тлі російський МЗС опублікував відповідь СЩА - де заявлено, що Кремль поступатись своєму ультиматуму не збирається і змушує США торгувати Україною.

Це шалене підвищення ставок - і невідомо, в кого здадуть нерви.

Це шалене підвищення ставок - і невідомо, в кого здадуть нерви. Якщо ви ніколи не грали в «російську рулетку» - ви тепер знаєте, що відчувають люди, які сидять за столом і стріляються з думкою «пронесе чи ні».

Мені дуже сподобався сьогоднішній коментар прем'єр-міністерки Естонії, Каї Каллас, молодої, красивої жінки: «Єдиний, хто може деескалувати ситуацію, - це Росія. Росія створила цю ситуацію і також може зробити крок назад. Я дуже обережно ставлюся до будь-яких переговорів, пропонуючи щось Росії, тому що ми не повинні забувати загальну картину, а це те, що пістолет насправді спрямований на Україну і не можна вести переговори під дулом зброї».

Головне, не бійтесь і вірте в нашу армію. Тримаймось, но пасаран

Я пишу це все, аби ви не боялись. Ви повинні знати, що за нами більша частина світу. І в критичні моменти, не можна панікувати - однак, ви повинні знати, що відбувається і бути готовими, взяти дітей і рідних в обійми і врятувати їх та врятуватись самі. Головне, не бійтесь і вірте в нашу армію. Тримаймось, но пасаран», - написала Анна Гороженко.

Реклама Google

Читайте також: Зеленський на бойовому чергуванні оглянув кораблі ВМС, серед яких і броньований катер виробництва «Кузні на Рибальському».

Telegram Channel