Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Небезпечні для здоров’я: лучан просять повідомляти про старі шини у їхніх дворах

Відпрацьовані автомобільні покришки не дарма є відходом четвертого класу небезпеки.

Фото муніципалів.

Небезпечні для здоров’я: лучан просять повідомляти про старі шини у їхніх дворах

30 січня працівники департаменту муніципальної варти звернулися до лучан з проханням повідомляти про старі автомобільні шини у дворах будинків та їх демонтаж

 Із того часу до департаменту надійшло вже понад 60 повідомлень від мешканців міста з проханням вивезти старі автомобільні покришки, які вкопані або складені у їх дворах, повідомили на сторінці департаменту у фейсбуці. 

«Непридатні до вживання шини несуть величезну шкоду здоров’ю людей та дітей зокрема. Зараз дитячі майданчики, а то і пісочниці прийнято красиво обкладати пофарбованими в різні кольори покришками. Влітку, на спекотному сонці, фарба лопається, гума нагрівається, і всі канцерогени випаровуються. І цим дихають діти. У повітря надходять бензол, ксилол, стирол, толуол, а так само сполуки хлору, сірки й азоту, оксиди металів», – йдеться в повідомленні муніципалів. 

Непридатні до вживання шини несуть величезну шкоду здоров’ю людей та дітей 

У більшості випадків, творці ігрових майданчиків зі старих шин навіть не здогадуються, який небезпечний подарунок вони приготували дітворі. Хлопці з вереском і криком носяться на цих майданчиках, а їх мами розчулено спостерігають за ними. А в цей час їхні діти вдихають руйнівні канцерогени.

Відпрацьовані автомобільні покришки не дарма є відходом четвертого класу небезпеки. При довгому впливі на навколишнє середовище вони завдають колосальної шкоди. До їх складу входять понад 120 шкідливих хімічних речовин, багато з яких є сильними канцерогенами, які згубно впливають на здоров’я людини та можуть викликати онкологічні захворювання.

Мешканці Луцької міської територіальної громади можуть повідомляти адреси, де знаходяться старі шини, з метою їх подальшого демонтажу за номерами: 067 000 0 679, 066 102 1 102, або надсилати інформацію на: Viber, Telegram, WhatsApp.

Читайте також: На Волині пропав хлопець: рідні просять допомоги в пошуках (Фото)

 

 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel