Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року - Борис Джонсон

Світові лідери дуже стурбовані загрозою війни.

Фото: УНН.

Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року - Борис Джонсон

«Є всі ознаки того, що план в деякому сенсі вже почався», - зазначив він

Росія планує розв'язати найбільшу війну в Європі з 1945 року, сказав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на полях Мюнхенської конференції в інтерв'ю BBC, повна версія якого буде оприлюднена пізніше в неділю, пише УНН.За словами Джонсона, розвідка передбачає, що Росія має намір почати вторгнення, яке оточить столицю України Київ.

На питання, чи вважається все ще неминучим російське вторгнення, прем'єр сказав: «Боюся, що саме на це вказують докази, їх вже не виправити».

Він також вказав, що Велика Британія введе ще більш далекосяжні санкції проти Росії, ніж передбачалося раніше. Джонсон сказав, що Велика Британія і США зупинять російські компанії, які «торгують у фунтах і доларах» - крок, який, за його словами «дуже сильно вдарить» своїми наслідками.

На питання, чи вважається все ще неминучим російське вторгнення, прем'єр сказав: «Боюся, що саме на це вказують докази, їх вже не виправити».

«Справа в тому, що за всіма ознаками, план вже в якомусь сенсі почався», - зазначив він.

Прем'єр-міністр сказав, що президент США Джо Байден повідомив західним лідерам, що розвідка передбачає, що російські війська планують не просто увійти в Україну зі Сходу, через Донбас, а й з Білорусі та околиць Києва.

«Я боюся, що план, який ми бачимо, призначений для чогось, що може стати дійсно найбільшою війною в Європі з 1945 року тільки з точки зору масштабу», — додав прем'єр.

Перед відвідуванням Мюнхенської конференції з безпеки Джонсон заявив, що у Заходу все ще є шанс уникнути кровопролиття і війни, але для цього буде потрібна переважна демонстрація єдності і солідарності.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час свого виступу на конференції безпеки в Мюнхені заявив, що в НАТО не бачать жодних ознак деескалації на українсько-російському кордоні, а Росія навпаки продовжує накопичувати війська на кордонах.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський напередодні виступив на Мюнхенській конференції безпеки і провів зустріч з британським прем'єром.

Читайте також: Росіяни недалеко від України почали наносити на бронетехніку особливу позначку (Фото, відео).

Реклама Google

Telegram Channel