Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Показали, де і в яких умовах житимуть в Росії евакуйовані мешканці Донбасу

Дитячий табір «Голубой экран» у Воронежі. Тут розмістили частину евакуйованих мешканців окупованої частини Донбасу.

Фото: Facebook Євген Спірін.

Показали, де і в яких умовах житимуть в Росії евакуйовані мешканці Донбасу

У мережі інтернет з’явилася інформація про розміщення евакуйованих у Воронежі

До Воронежа прибув поїзд з евакуйованими з Донбаса мешканцями окупованих Росією територій Донецької і Луганської областей. Про це повідомляють російські інформагентства, передає Главком.

«У кімнату п’ять квадратних метрів із 10 ліжками. Зі смердючими простирадлами, сітчастими ліжками, «толчком», одним на 100 людей і душем один раз на тиждень. Загалом, як у таборі. Таборі федеративної республіки ГУЛАГ. Воронеж, табір для евакуйованих луганчан», – написав уродженець Луганська, журналіст Євген Спірін. 

За повідомленням російських агенцій, поїзд привіз до Воронежа близько 1 тис. жінок, дітей і літніх людей. Близько 500 з них розмістять у Воронежі, інших – у районах області. Частина людей мешкатиме у дитячому таборі «Голубой экран», інші у таборі «Кировец». Відповідно до відкритої інформації, номери у цих таборах розраховані на 4-8 людей. Душові і вбиральні розташовані на території корпусів.

Частина людей мешкатиме у дитячому таборі «Голубой экран», інші у таборі «Кировец». Відповідно до відкритої інформації, номери у цих таборах розраховані на 4-8 людей. Душові і вбиральні розташовані на території корпусів.

Нагадаємо, в п'ятницю, 18 лютого, керівник окупаційної адміністрації «ДНР» Денис Пушилін розповсюдив відеозвернення, в якому повідомив населення окремих районів Донецької області про початок масової евакуації місцевого населення до Росії через нібито підготовку Україною «силового захоплення Донбасу». Через декілька хвилин із аналогічним зверненням виступив і ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник.

Згодом в окупованому Донецьку 18 лютого було увімкнено сирену цивільної оборони, що повинна сповіщати населення про надзвичайні ситуації. Відеозапис з окупованого міста, де чути сирену, розповсюджуються у соціальних мережах. Соцмережі опублікували відео, на якому видно, що мешканці окупованого Донецька масово виїжджають з міста, утворивши затори у деяких районах. Також повідомляється про величезні черги у продовольчих магазинах. 

Реклама Google

Telegram Channel