Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Відомо, як на Волині відбуватиметься призов резервістів

В Україні сьогодні стартував призов резервістів Збройних Сил.

Фото: сайт Слово і Діло.

Відомо, як на Волині відбуватиметься призов резервістів

Відсьогодні на Волині розпочинається призов резервістів на військову службу

Призову підлягають резервісти від 18 до 60 років – це як офіцерський, так і рядовий, сержантський склад.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській ОДА з приводу введення в Україні надзвичайного стану 23 лютого, інформує ІА Волинські новини.

Нагадаємо, учора Президент України Володимир Зеленський під час свого звернення до українців ввечері 22 лютого оголосив, що підписав указ про призов резервістів в особливий період. Ідеться про оперативний резерв – громадян, які уклали відповідні контракти, а також військовослужбовців, які звільнилися з військової служби.

Військовий комісар обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Кулик повідомив, що призов проводиться впродовж семи діб. У наказі йдеться про термін призову на 365 днів. До ЗСУ призивається 36 тисяч, Національної гвардії – 5 тисяч, Державної прикордонної служби – 5 тисяч. Призов здійснюватимуть як командири військових частин, так і територіальні центри комплектування.

Призов резервістів – це не є мобілізація та не виклик на збори. Призову підлягають резервісти від 18 до 60 років – це як офіцери, так і рядові, й сержанти. 

На підставі указу президента Роман Кулик зачитав свій указ про призов громадян України, зарахованих до оперативного резерву на військову службу, із числа резервістів на особливий період, який діятиме на Волині.

«Наказую начальникам, військовим комісарам районних та міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки впродовж двох днів здійснити оповіщення резервістів, які перебувають на військовому обліку та які після звільнення з військової служби зараховані до військово-оперативного резерву визначених військових частин, та провести їх медичний огляд за спрощеною процедурою. Протягом наступних п’яти діб здійснити доставку резервістів до місць дислокації», – зачитав указ військовий комісар.

Він також наголосив, що призов резервістів – це не є мобілізація та не виклик на збори. Призову підлягають резервісти від 18 до 60 років – це як офіцери, так і рядові, й сержанти. Призов розпочався від сьогодні. Резервісти оперативного резерву проходять службу в тих військових частинах, де вони проходили службу до підписання контракту на проходження військової служби в оперативному резерві. За призваним резервістом відповідно до закону зберігається робоче місце і середня місячна зарплата. Після оголошення наказу резервісти повинні з’явитися до територіальних центрів комплектування або за викликом до військової частини. Якщо резервіст через певні причини не може бути призваний, йому необхідно особисто надати документи, які підтверджують це. Ігнорування виклику передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність.

Читайте також: Як вплине на життя громадян запровадження надзвичайного стану

Telegram Channel