Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Білорусів завтра кличуть на акцію проти війни з Україною (Відео)

Фото ілюстративне / culture.pl.

Білорусів завтра кличуть на акцію проти війни з Україною (Відео)

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликає народ вийти на протести проти війни з Україною вже завтра

Лідерка опозиційних сил Білорусі закликає співгромадян перестати мовчати про ситуацію в Україні та вийти на акції протесту, передає 24 Канал.

Політикиня закликала людей вже завтра, 27 лютого о 14:00 виходити у своїх містах до виборчих дільниць та рішуче висловлювати свій протест проти війни.

Опозиціонерка додала, що у білорусів «немає права вважати себе заручниками обставин», зокрема через те, що їхня країна сприяла російським окупантам, які віроломно напали на мирну Україну.

Як можна вимагати сміливих вчинків від людей, котрі живуть у страху півтора року? Війна, в яку нас втягнули, розпочалася два дні тому. Але досі білоруси не заявили, що вони проти, не показали це українцям діями. То чи маю я право просити вас про дії? Можливо, ні. Але я не пробачу собі, якщо не спробую, – заявила Тихановська у зверненні.

Окрім цього, опозиціонерка додала, що у білорусів «немає права вважати себе заручниками обставин», зокрема через те, що їхня країна сприяла російським окупантам, які віроломно напали на мирну Україну, а значить на них лежить відповідальність.

Читайте також: Київстар, Vodafone та lifecell заблокували доступ до своїх мереж для абонентів Росії та Білорусі.

Telegram Channel