Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Країни Європи погодили рішення відключити Росію від SWIFT - Зеленський

Чудова новина.

Фото: Укрінформ.

Країни Європи погодили рішення відключити Росію від SWIFT - Зеленський

Українські дипломати цілодобово боролися за те, щоб країни Європи погодили рішення відключити Російську Федерацію від міжнародної міжбанківської системи SWIFT

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Відчувається, що Україна здобула щирість та увагу всього нормального, цивілізованого світу. А практичний результат - ось він, SWIFT. Як багато в цьому слові для Російської Федерації! Відключення від глобальної фінансової цивілізації. Наші дипломати боролися цілодобово і натхненно за те, щоб усі країни Європи погодили дуже сильне і справедливе рішення відключити Росії від міжнародної міжбанківської мережі. Маємо і цю важливу перемогу», – сказав глава держави.

Відключення від SWIFT називають «атомною бомбою для економіки».

За його словами, це означатиме мільярди збитків для Росії. Зеленський наголосив, що це конкретна ціна за підле вторгнення в Україну. «Ми завжди казали, що за нами правда, а це означає, що даються навіть найбільші досягнення», – додав Президент.

Як повідомлялося, 26 лютого розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення та відключення Росії від платіжної системи SWIFT. Відключення від SWIFT називають «атомною бомбою для економіки».

Читайте також: Київстар, Vodafone та lifecell заблокували доступ до своїх мереж для абонентів Росії та Білорусі.

Telegram Channel