Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Васал Росії»: Макрон обговорив з Лукашенком війну в Україні

Тримаймося.

Фото УНІАН.

«Васал Росії»: Макрон обговорив з Лукашенком війну в Україні

Лукашенко заявив, що готовий прийняти російсько-українські переговори про мир

Президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову з Олександром Лукашенком. Сторони обговорили війну в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Єлисейського палацу, передає УНІАН.

Лукашенко обговорив з Макроном майбутнє Європи, війну в Україні, білорусько-російські відносини і можливість розміщення в Білорусі ядерної зброї.

Відзначається, що Макрон заявив Лукашенко, що «братські відносини між білоруським і українським народами повинні спонукати Білорусь відмовитися бути васалом і фактичним співучасником Росії у війні проти України».

У свою чергу Telegram-канал Пул першого повідомив, що Лукашенко обговорив з Макроном майбутнє Європи, війну в Україні, білорусько-російські відносини і можливість розміщення в Білорусі ядерної зброї.

«Значна частина розмови була приділена обговоренню майбутнього Європи і місця Білорусі в цьому світоустрої, говорили також і про взаємини Білорусі і Росії» – наголошується в повідомленні.

При цьому Лукашенко назвав фейком повідомлення про розміщення на території Білорусі ядерної зброї. Крім того, він заявив, що готовий прийняти російсько-українські переговори про мир.

Новини війни: 

Реклама Google

Telegram Channel