Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Як зберегти здоров'я в умовах стресу

Волинь-нова

Як зберегти здоров'я в умовах стресу

П'ять важливих порад

Їх дала відомий лікар-дієтолог Оксана Скіталінська.

З 2010 року я пишу про їжу, здоров'я та довголіття. Бо знаю, що Україна може бути в списку країн з високою тривалістю життя.

У 2014, коли був Майдан, я писала про потреби Майдану.

Сьогодні хочу звернутися до всіх, хто без кінця читає стрічки соцмереж.

1. Не занедбуйте своє здоров'я. Якщо дотепер ви ігнорували щоденні фізичні навантаження, саме час почати.

Ходити. Багато і швидко. Хто може – почати бігати. Віджиматися. Присідати.

Ходити. Багато і швидко. Хто може – почати бігати. Віджиматися. Присідати

Хороша фізична форма допомагає у будь-яких ситуаціях. Це загалом. Конкретно: щодня годину займайтеся. Це сильно знімає стрес та напруження, допомагає міцно спати та бути бадьорим протягом дня.

2. Їжте так, щоб мати силу та ясну голову:

- яйця і салат

- м'ясо/риба і салат

- каші або грубий хліб

- ягоди

- зелений і чорний чай, з лимоном

- кава зранку

- вода

- вдень жменьку горіхів

Не вживайте алкоголь, він не заспокоїть, лише погіршить роботу мозку та печінки та затуманить голову. Голова має бути ясною та холодною.

Якщо маєте хронічні захворювання шлунку та кишечника, то їжте те саме, лише замість сирих овочів вживайте запечені чи варені, а м'ясо та рибу – в перетертому або меленому вигляді.

Не вживайте алкоголь, він не заспокоїть, лише погіршить роботу мозку та печінки та затуманить голову. Голова має бути ясною та холодною.

3. Перевірте своє здоров'я і підлікуйтеся, якщо є хронічні хвороби. Відвідайте стоматолога, перевірте зір, серце, здайте загальний аналіз крові. В умовах стресу загострюються всі хронічні хвороби, не допускайте цього.

4. Займіться важливими та життєво-корисними заняттями: запишіться на курси надання першої медичної допомоги, це дуже потрібні навички в житті, або пройдіть курси онлайн.

І ще раз наголошую на фізичній підготовці: починайте день з неї.

5. І будьмо спокійні. Україна переживала різні часи. За свою історію Київ бачив багатьох хвалькуватих завойовників – і монголів, і москвичів, і німців. Усі хотіли нас приєднати до своїх імперій. Але імперій нема, а Київ досі є українською столицею. Переживемо і це імперське загострення.

Реклама Google

Telegram Channel