Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
38 країн подали найбільший в історії позов проти Росії за вторгнення в Україну

Це найбільший в історії позов.

Фото із сайту slovoidilo.ua.

38 країн подали найбільший в історії позов проти Росії за вторгнення в Україну

Справу про варварське вторгнення розглядатиме Міжнародний кримінальний суд

38 держав вчора ввечері подали позов до Міжнародного кримінального суду проти Росії за її варварське вторгнення в Україну.

Це найбільший в історії позов, написав у Twitter премʼєр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

«Нам абсолютно ясно, що Путін не може чинити ці жахливі дії безкарно», – підкреслив премʼєрі, нформує lb.ua.

Згодом генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова надала список країн, що подали позов: Велика Британія, Албанія, Австралія, Австрія, Бельгія, Болгарія, Канада, Колумбія, Коста-Ріка, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Італія, Латвія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Норвегія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія.

Нагадаємо, прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан (Велика Британія) сам ініціював розслідування злочинів Росії проти України. Дії окупанта він кваліфікує як «військові злочини» та «злочини проти людства».

Дії окупанта він кваліфікує як «військові злочини» та «злочини проти людства».

Він зазначив, що Україна не є державою-учасницею Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС, або Суду), тому сама не може передати цю ситуацію до його офісу.

МЗС України вважає, що вище військово-політичне керівництво Росії обов'язково постане перед Міжнародним кримінальним судом і відповість за кожен вчинений злочин. Це буде Нюрнберзький процес 21 століття.

Читайте також у нас: «Чому українські олігархи і досі не виступили проти путіна? (Відео)​».

Реклама Google

Telegram Channel