Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Ірина Геращенко: Путін піде далі у Європу, якщо терміново не закрити небо над Україною

«Треба набратися сміливості і стати Черчиллями, досить бути Чемберленами», - закликає Геращенко західних політиків.

Фото Європейська солідарність.

Ірина Геращенко: Путін піде далі у Європу, якщо терміново не закрити небо над Україною

Від SWIFT необхідно відключити не окремі банки, а всі фінансові установи Російської Федерації. Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність», уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях (2014—2019) Ірина Геращенко в коментарі журналістам

«SWIFT включився не для всіх банків і наша вимога, яку просуваємо ми на всіх рівнях, міжпарламентському, політичному рівнях, і Петро Порошенко, наша команда, тут долучені депутати всіх фракцій. Всюди, де є якісь можливості, контакти, зв’язки для того, щоб SWIFT відключився для всіх фінансових установ Російської Федерації, а не так, щоб їм дали можливість зняти кошти, перевести їх, переписати ці банки і зробити вигляд що «я не я и банк не мой», – сказала вона.

Також Геращенко підкреслила, що заходу необхідно терміново закрити небо над Україною.

Країни, які сьогодні не чують закликів України закрити небо, вони насправді підігрують цій агресії.

«Країни, які сьогодні не чують закликів України закрити небо, вони насправді підігрують цій агресії. Аргументи про те, що так вступлять у війну з Російською Федерацією не аргументовані, тому що війна вже іде. Якщо ми не зупинимо Путіна він включить ядерну кнопку. Він вже заявив про це світу. Він піде далі на Польщу. В Швеції засікли російські якісь винищувачі чи літаки, які літали. Треба набратися сміливості і стати Черчиллями, досить бути Чемберленами», – сказала вона.

«Ми вдячні за зброю, яку надають, якби не це, Україна б вже лягла – це правда. Але наші Збройні Сили показують такі приклади мужності і сили. Хотілося б щоб такий героїзм демонстрували в дипломатії і сміливості своїх рішень весь світ. Стратегія умиротворення агресора провалилась. Весь світ, оці безкінечні переговори, давайте будемо в діалозі, а давайте дамо добудувати Північний Потік-2, щоб він не злився на Україну, а там ми придумаємо якісь компенсації. Все це показало свою безпорадність», – додала народна депутатка.

«Мій досвід спілкування з цими серійними говорить про те, що з ними треба говорити з позиції наручники і до відповідальності. Не можна тягнути кота за хвіст. Не можна тягнути ці важелі. Треба закрити небо, полювання на нього і його команду і в Гаагу», – резюмувала Геращенко.

Реклама Google

Telegram Channel