Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Генштаб ЗСУ про ранок 15 дня оборони України: обороняємо Києв і прикриваємо кордон з Білоруссю

Противник знизив темпи наступу.

Фото Дзеркала тижня.

Генштаб ЗСУ про ранок 15 дня оборони України: обороняємо Києв і прикриваємо кордон з Білоруссю

Основні зусилля зосереджуються на недопущенні просування противника в південно-східному напрямку

Україна почала 15-ту добу протистояння російському загарбнику. Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив оперативні дані щодо вторгнення рф станом на 6 ранку 10 березня.

«Сили оборони України продовжують стримувати наступ ЗС РФ у Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського операційних районах. Захищають українські міста Харків та Охтирку. Основні зусилля зосереджуються на недопущенні просування противника в південно-східному напрямку. Триває кругова оборона міста Маріуполя», – повідомили в Генштабі.

Триває кругова оборона міста Маріуполя», – повідомили в Генштабі. -- На Сіверщині, захисники України утримують оборону міста Чернігова. ЗСУ стримує просування ворога в напрямку Києва.Водночас на південному напрямку здійснюється стримування противника у напрямках на міста Кривий Ріг, Миколаїв, Вознесенськ та населений пункт Нововоронцовка (Херсонської області).

Також українські військові продовжують прикриття державного кордону з Білоруссю.

На Сіверщині, захисники України утримують оборону міста Чернігова. ЗСУ стримує просування ворога в напрямку Києва.

«Угруповання сил і засобів оборони міста Києва перебуває в постійній готовності до відбиття наступу противника, наносить вогневе ураження наступальним угрупованням окупантів та утримує визначені оборонні рубежі», – зазначили в Генштабі.

Водночас на південному напрямку здійснюється стримування противника у напрямках на міста Кривий Ріг, Миколаїв, Вознесенськ та населений пункт Нововоронцовка (Херсонської області).

На інших напрямках угруповання українських військ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони.

Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України відбивають ракетно-бомбові удари та знищують засоби повітряного нападу ворога, здійснюють протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ. Протягом останніх двох діб винищувальна авіація та підрозділи зенітних ракетних військ знищили чотири штурмовики Су-25 та два вертольоти противника.

«Противник знизив темпи наступу, його особовий склад деморалізований. Значно збільшилась кількість випадків дезертирства та мародерства.  Віримо в Збройні Сили та інших українських захисників! Слава Україні!», – підсумували в Генштабі.

Нагадаємо, що російська ворожа авіація знову після настання ночі вдарила по житлових кварталах околиць Сум та м. Охтирка бомбами. 

Крім того, російські вороги почали розстрілювати мирне населення в окупованих частинах Чернігівської області. Особливо небезпечно цивільним пересуватися пішки між населеними пунктами.

Читайте також:В ООН «жахнулися» нападом на пологовий будинок у Маріуполі

Telegram Channel