Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Бунт через опромінення: окупанти покинули Чорнобильську АЕС та Славутич

Вхопили радіації?

Фото: 24 Канал.

Бунт через опромінення: окупанти покинули Чорнобильську АЕС та Славутич

Захопивши Чорнобильську АЕС, російську окупанти не врахували, що проти радіації вони безсилі. І тепер змушені відступити з цього регіону, отримавши значну дозу опромінення

У перший день війни російські загарбники захопили Чорнобильську АЕС, взявши в заручники персонал атомної станції. Вони з одразу розпочали будувати в Зоні відчуження фортифікаційні споруди. За це отримали свою дозу опромінення, передає 24 Канал.

Через це чимало окупантів згодом відправили до Білорусі до центру радіаційної медицини.

Тепер же окупанти вирішили покинути Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич. Цю інформацію підтвердили в «Енергоатомі». Там зазначили, що намір покинути ЧАЕС загарбники зранку 31 березня озвучували українському персоналу станції. Після цього вони двома колонами вирушили в бік українсько-білоруського кордону. Інформацію про те, що колона з Чорнобиля вже на території Білорусі, підтвердили і тамтешні ЗМІ.

Колона російських військових формується і в Славутичі, щоб покинути місто.

Намір покинути ЧАЕС загарбники зранку 31 березня озвучували українському персоналу станції. Після цього вони двома колонами вирушили в бік українсько-білоруського кордону.

Правда на станції ще залишається невелика кількість окупантів.

Зазначимо, що підтвердилася й інформація про фортифікаційні споруди, окопи, які росіяни будували прямо в Рудому лісі – найзабрудненішому в усій Зоні відчуження.

«Тож не дивно, що окупанти отримали значні дози опромінювання й запанікували за перших ознак хвороби. А проявилася вона дуже швидко. Відтак серед військових почав назрівати майже бунт, і вони почали збиратися звідти», – йдеться в повідомленні «Енергоатому».

Читайте також: В одному місці їли, спали і в туалет ходили: що російські окупанти залишили після себе у Тростянці (Відео).

Telegram Channel