Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Маріуполь не піде на співпрацю з окупантами. Місцеві депутати звернулися до світу

Волинь-нова

Маріуполь не піде на співпрацю з окупантами. Місцеві депутати звернулися до світу

Маріупольська міська рада засудила воєнні злочини РФ проти жителів міста

Маріупольська міська рада засудила воєнні злочини Росії проти жителів Маріуполя, відкинувши можливість будь-яких форм співпраці з окупантами та колабораціоністами. Про це пише Главком з посиланням на повідомлення Міськради у Телеграм.
«На позачерговій сесії місцеві депутати звернулася до світової спільноти з призивом об’єднати зусилля для розблокування міжнародної гуманітарної допомоги Маріуполю та організованої повної евакуації. Також дії російської федерації в Україні та Маріуполі зокрема пропонується визнати геноцидом українського народу», - йдеться у повідомленні.

Зазначаємо, що єдиною легітимною місцевою владою Маріуполя є обрані маріупольцями під час законних виборів міський голова та депутати міської ради.

Головні тези звернення:
= Визнаємо та закликаємо світову спільноту визнати дії Російської Федерації в Маріуполі – геноцидом українського народу.
= Визнаємо та закликаємо світову спільноту визнати дії армії російської федерації як військові злочини, а президента РФ Володимира Путіна – військовим злочинцем.
= Рішуче засуджуємо масову депортацію жителів Маріуполя в Росію при повному блокуванні міжнародної гуманітарної допомоги та зусиль центральної та місцевої влади щодо повної евакуації мірного населення з Маріуполя.
= Зазначаємо, що єдиною легітимною місцевою владою Маріуполя є обрані маріупольцями під час законних виборів міський голова та депутати міської ради. Також рішуче засуджуємо та відкидаємо будь-які форми співпраці з військами російської федерації або з колаборантами, які зрадили свою державу та свій народ.
= Закликаємо світову спільноту об’єднати зусилля для розблокування міжнародної гуманітарної допомоги Маріуполю та організованої повної евакуації жителів Маріуполя
= Наголошуємо, Маріуполь був, є і залишається українським містом.

 

Telegram Channel