Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
У волинському місті майже 10 потужних підприємств призупинили роботу в березні

Ситуація хоч складна, але не критична.

Фото із сайту slovoidilo.ua.

У волинському місті майже 10 потужних підприємств призупинили роботу в березні

Війна наклала серйозний відбиток на виробничі процеси в Україні – у великих і малих містах, навіть у тих, де не відбувалися бойові дії

Через зупинку підприємств, проблеми забезпечення фахівцями, експорту й збуту продукції загалом, дисбалансу логістичних ланцюжків тощо недорахувалися податків у місцевих бюджетах.

Не є винятком і Нововолинськ. Майже 10 потужних підприємств тут призупинили роботу в березні. Зараз шукають варіанти, як відновити всі процеси для наповнення міського бюджету. Однак якщо за перший квартал його виконано на 98,6% й недобрано майже мільйон гривень, то на другий квартал очікування дещо песимістичніші – спад може бути суттєвішим.

Однак якщо за перший квартал його виконано на 98,6% й недобрано майже мільйон гривень, то на другий квартал очікування дещо песимістичніші – спад може бути суттєвішим.

Про це на пресконференції сказав Нововолинський міський голова Борис Карпус, зазначивши, що ситуація хоч складна, але не критична.

Разом з тим зосередив свою увагу на активізації роботи щодо релокації бізнесу із зони бойових дій. Вже надійшло майже 20 конкретних запитів, чотири з яких мають запрацювати за кілька тижнів. Є пропозиції щодо відкриття нових на площах колишнього заводу «Оснастка».

До позитивних факторів можна віднести те, що шахтарський Нововолинськ розміщений поблизу кордону з ЄС й має статус території пріоритетного розвитку із спеціальним режимом інвестиційної діяльності. Правда, в разі перенесення окремих виробництв сюди доведеться в оперативному порядку вирішувати питання розміщення персоналу. Однак це очікувано, тому влада думає, яким чином, при найменшій можливості, почати добудовувати об’єкти для надання житла переселенцям.

Реклама Google

Прем’єр -міністр Денис Шмигаль, анонсував «Нову економічну політику» в Україні під час війни з Росією. Серед передбачених у ній 9 основних напрямків, як країна буде жити, працювати, накопичувати ресурси, захищатися в умовах повномасштабної війни, – радикальне скорочення податків до 2% від обороту, повна дерегуляція для бізнесу, скасування імпортного ПДВ та ввізного мита, кредити підприємцям під 0% до 60 млн грн. тощо значиться також допомога у релокації бізнесу в безпечні регіони.

Тому є надія, що тили в нас будуть міцні.

Алла ЛІСОВА.

Читайте також у нас: «Тепер лише один росіянин входить у Топ-50 найбагатших людей світу​».

Telegram Channel