Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
 У Горохові мама загиблого Героя Сергія Феоктистова принесла продукти для захисників України

Гуртом ліпили, варили, смажили, пекли.

Фото працівниць ЗДО.

У Горохові мама загиблого Героя Сергія Феоктистова принесла продукти для захисників України

Тільки така ненька могла виховати сина-патріота

Коли в Україну вторглася орда російських орків, у закладі дошкільної освіти «Казка» в Горохові хазяйновите жіноцтво теж закотило рукави й взялося готувати для українських захисників вареники з різними начинками, пиріжки та інші домашні ласощі. Потрібні для них інгредієнти хазяйки приносили з дому, а, скажімо, олію, масло й інші магазинні продукти разом із директоркою Інною Гайдою купляли за свої гроші. Дякували й тим батькам, котрі вирішили долучитися до безкорисливої справи. Горохівчанка Наталія Степанюк довірила господиням вгодованого кабанчика, то вони швидко порізали тушку й зварили та передали на передову смачну тушонку.

Для солдатів – пироги, як сонце.
Для солдатів – пироги, як сонце.

 З українками, які в тилу не перестають думати й дбати про тих, хто ціною власного життя відвоює рідну країну, Україна обов’язково переможе, а випадок, який зворушив працівниць «Казки» до сліз, тепер живе незгасним промінцем у серці кожної. 

 

 
Без діла не була завідувачка ЗДО Інна Гайда.

 У вільний від головних обов’язків час вони звично місили, ліпили варили, доки котрась не виглянула у вікно. До дитсадка поволі наближалася немолода місцянка. В руках втомлено вела велосипед. Тяжкою ношею на ньому бачилася чимала сітка з картоплею й сумка.

26 вересня 2015 року він, 31-річний солдат, старший сапер інженерно-саперного взводу 43-го окремого мотопіхотного батальйону «Патріот» підірвався на міні поблизу смт Новгородське в Донецькій області.

- Та це ж Рая Феоктистова! Чого це вона до нас? - впізнала горохівчанку вихователька Лариса Рудь, й товариство гайнуло на подвір’я.

- Чула, що ви готуєте для наших рідненьких, то зібрала вдома те, що мала. Привезла трохи картопельки, олійки, варення й банку вишень. Не перестаю молитися за синочків. Щоб усі вернулися додому. Свого ж, ви знаєте, вже ніколи з батьком не побачимо, - промовляла-горювала стиха мати, передаючи привезене.

Вареники по-домашньому від горохічанок.
Вареники по-домашньому від горохічанок.

 Напевне, в ту хвилину, як згадала свого Сергія, ще раз пережила душею його народження й дитинство, зустрілася зі світлим поглядом найдорожчого, уявила, як горнеться до найнадійнішого синівського плеча.

 

… Вберегти його не мало сили навіть її материнське благословення. 16 липня 2015 року Сергій Феоктистов залишив отчий дім, щоб захистити його й Україну. 26 вересня 2015 року він, 31-річний солдат, старший сапер інженерно-саперного взводу 43-го окремого мотопіхотного батальйону «Патріот» підірвався на міні поблизу смт Новгородське в Донецькій області.  За ним не перестають тужити 71-річна мама Раїса Іванівна і 68-річний батько Олександр Олексійович, прикутий до ліжка горем і хворобою.

- Герої не вмирають! Лише мама зі серцем, схожим на сонце,  могла виховати такого сина, - вдячно казала Раїсі Феоктистовій практичний психолог ЗДО «Казка» Валентина Корецька.

Фото працівниць ЗДО.

Реклама Google

Telegram Channel