Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Журналісти і народні депутати вимагають від Концерну РРТ відновити ефірне мовлення «Прямого», «Еспресо» і «5 каналу»

«Відключення телеканалів – це антиукраїнські кроки».

Фото Європейська солідарність.

Журналісти і народні депутати вимагають від Концерну РРТ відновити ефірне мовлення «Прямого», «Еспресо» і «5 каналу»

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» разом із журналістами прийшли до Концерну РРТ з вимогою відновити ефірне мовлення «Прямого», «Еспресо» і «5 каналу». Утім, як з’ясувалось, його керівник Данілов перебуває у відпустці під час війни, немає на місці і заступника

«Ми як народні депутати отримали звернення від телеканалів. І отримали, так само як телеканали, обурення мільйонів українських глядачів, які не зрозуміли, що відбувається. Хочу нагадати, що на цих телеканалах працюють більше 1500 журналістів, творчого колективу», – говорить співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. 

«Досі менеджмент і редакції не отримали відповіді, чому канали вимкнули з ефіру. Ні від Нацради, ні від РНБО, ні від Міністерства інформації. А потім сказали, що це концерн РРТ просто виключив з ефіру», – говорить Геращенко. 

«Як народні депутати ми почали розбиратися, де знаходиться керівництво концерну РРТ. Під час війни керівник концерну – у відпустці. Другий – катається по країні», – повідомила Ірина Геращенко. 

І ось ці люди, цей Данілов, який зараз у відпустці, і це керівництво концерну РРТ, яке без жодних підстав відключає –  якраз перетворюють Україну на росію.

«Ми вважаємо ці дії інформаційною диверсією проти президента Зеленського, проти України і єдності. Ми закликаємо всі структури, причетні до цієї диверсії, припинити її, залучити відповідні телеканали до інформаційного марафону згідно Указу президента Зеленського і виділити їм час для мовлення», – наголосила Ірина Геращенко.

«Це страшна війна, яка дуже дорого коштує українському народу. І ведеться вона за те, щоб Україна не була росією. І ось ці люди, цей Данілов, який зараз у відпустці, і це керівництво концерну РРТ, яке без жодних підстав відключає –  якраз перетворюють Україну на росію. Нехай подумають, хто вони і яка їхня роль в цій війні», – наголошує народна депутатка Вікторія Сюмар.

Відключення телеканалів – це антиукраїнські кроки, переконаний народний депутат Володимир Ар‘єв. 

«Єдність, про яку всі сьогодні говорять, яку ми підтримуємо – це єдність заради перемоги України. А не заради того, щоб хтось у владі просував  свої «шкурні» інтереси. І це влада має пам’ятати. Тому що Україна – не росія. Україна об’єднується заради цінностей, заради принципів і бореться заради свободи – свободи слова, свободи думки та демократії», – наголосив Володимир Ар’єв. 

Реклама Google

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel