Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Трансплантація нирки у Луцькій лікарні: донором для сина стала мама (Фото)

Підготовка до операції тривала давно.

Фото: Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади.

Трансплантація нирки у Луцькій лікарні: донором для сина стала мама (Фото)

Дату операціі переносили тричі

У «Медичному об’єднанні Луцької міської територіальної громади» вперше зробили трансплантацію нирки.

Про подробиці операції розповів лікар-хірург Святослав Кропивський, який працював у команді трансплантологів.

Реціпієнтом став 18-річний Андрій, а донором стала його 50-річна мама Оксана.

За словами лікаря, пацієнт перебував на діалізі з 18 листопада 2021 року з діагнозом хронічний глумелуронефрит. Хронічна ниркова недостатність IV, термінальна стадія. пролонгована ПГД. Ці патології привели до необхідністі трансплантації. Обидві операції тривали близько двох годин – забір нирки і сама пересадка.

Підготовка до операції тривала давно. Ризики були надто високими. Дату операціі переносили тричі. Відбувався постійний моніторинг показників та їх корекція. Лише коли не було жодних мінімальних перешкод та ризиків для реципієнта та донора було прийнято відповідальне рішення виконати трансплантацію.

Була задіяна бригада з 5-ти хірургів( Артем Комарницький та Олександр Масіков), 2-х анастезіологів, 2-і операційні сестри, 2 анестезисти, молодші медичні сестри, а також велика кількість людей, які взяли на себе підготовку та забезпечення бази, власне, для проведення самої трансплантації. Це бажання, воля та важка праця величезної команди людей, починаючи від адміністрації до молодшого медичного персоналу. Велика вдячність всій команді.

Це бажання, воля та важка праця величезної команди людей, починаючи від адміністрації до молодшого медичного персоналу. Велика вдячність всій команді.

«Операція пройшла успішно. Результат на сьогодні влаштовує повністю. Щодо ризиків: звісно, вони є, адже, вони є завжди попри бажання та важку працю. Персонал робить все можливе для хорошого результату», – зазначив лікар. 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel