Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Жертв війни серед дітей стало більше: одну знайшли в братській могилі, інша тікала в човні

Маленького Сашка, якого шукали три тижні, знайшли мертвим на Київщині.

Фото: lviv1256.com.

Жертв війни серед дітей стало більше: одну знайшли в братській могилі, інша тікала в човні

У Бучі серед дорослих загиблих знайшли тіло 15-річної дівчинки

За останню добу в Україні від дій російських військових загинули дві дитини, поранення отримали дев'ятеро дітей, загалом 169 дітей загинули та більше 306 отримали поранення за час війни.

Про це пише Українська Правда з посиланням на дані ювенальних прокурорів станом на 8 квітня, які публікує Офіс генпрокурора

«Більше 475 дітей постраждали в Україні через повномасштабну збройну агресію Російської Федерації. При цьому 169 дітей загинуло та більше 306 отримали поранення», – йдеться в повідомленні. 

 169 дітей загинуло та більше 306 отримали поранення

Станом на ранок 7 квітня було офіційно відомо про 167 загиблих дітей та понад 297 поранених дітей. Усі ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

За отриманими ювенальними прокурорами даними найбільше дітей постраждало в таких областях: Київській – 88, Донецькій – 81, Харківській – 75, Чернігівській – 50, Миколаївський – 40, Луганській – 35, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, Сумській – 16, Житомирській – 15 областях. У столиці Київ постраждали 16 дітей. 

У місті Буча Київської області в місці масового захоронення серед дорослих загиблих виявлено тіло 15-річної дівчинки.

7 квітня в Дніпропетровській області внаслідок обстрілу військовими РФ човна, в якому перебували 14 осіб, загинула одна дитина та ще дві 4 та 16 років отримали поранення.

6 та 7 квітня через обстріли окупантами м. Сєвєродонецьк, Луганської області поранення отримали двоє неповнолітніх.

Внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів пошкоджено 928 закладів освіти. 84 з них зруйновано повністю.

 

Telegram Channel