Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Від перегляду фільмів до концертів: так у волинському місті допомагають діткам-переселенцям забути жахіття війни

Не бійтесь! Найстрашніше вже позаду.

Фото із сайту youtube.com.

Від перегляду фільмів до концертів: так у волинському місті допомагають діткам-переселенцям забути жахіття війни

Для цього працівники відділу культури Горохівської міської ради розробили змістовну культурно-мистецьку програму. Тепер дітвора з нетерпінням чекає нового дня!

Коли в Україні почалася війна з рашистами, жителі населених пунктів Горохівщини гостинно відкрили двері своїх осель для вимушених переселенців із різних регіонів країни. Такі переїзди нелегко даються дорослим, а багато дітей є настільки наляканими обстрілами, вогнем, розрухою в рідних містах і селах Харківщини, Миколаївщини, Донеччини, Луганщини, Київщини, що відмовляються навіть розмовляти.

– Давайте зробимо так, щоб життя діточок світлішало з кожним днем! – запропонував працівникам відділу культури Горохівської міської ради кілька тижнів тому міський голова Віктор Годик.

У начальника відділу освіти Олександра Шепшелея, головного спеціаліста цього відділу Василя Гриба і їх творчих колег із НД «Просвіта», БДЮТ, міської, бібліотеки, музичної школи й народного історичного музею, здавалося, вже був напоготові зорепад чудових ідей.

Багато дітей є настільки наляканими обстрілами, вогнем, розрухою в рідних містах і селах Харківщини, Миколаївщини, Донеччини, Луганщини, Київщини, що відмовляються навіть розмовляти.

Новини про те, що діток запрошують радісно провести час і розбагатіти новими друзями, швидко майнули Гороховом. Найперше зібралися, щоб подивитися цікавий фільм із щасливим закінченням «Мій вовк». Глядацький зал тоді був майже повен. До слова, цій зустрічі раділо й чимало місцевих школярів.

Після чудових кіноемоцій казково гарне спілкування продовжили методистка Горохівського НД «Просвіта» Іванна Шлапак і керівник народного аматорського ансамблю народної пісні Софія Заліпа. Вродливиці перевтілилися у веселих фей, яким навіть дорослим хотілося розповісти мрії про мир, про щасливе життя в рідних домівках. При цьому, всі вірили, що всі вони неодмінно здійсняться.

Гуртом дуже хотілося співати. Солістами в чудовому товаристві зголосилися бути Олександр Шепшелей і Василь Гриб, Іванна Шлапак і Софія Заліпа. Найдзвінкіше  прозвучали слова:

Хай добро вам сіється
І на краще мріється!

Очевидно, що юним запрошеним дуже сподобалося це свято – перше, відколи вони покинули свої домівки, бо протягом трьох тижнів поспіль хлопці й дівчата активно ходять у Будинок дитячої і юнацької творчості, щоб отримати психологічну підтримку й вчитися  бісероплетінню, ліпленню з глини, паперопластиці, квілінгу.  В міській бібліотеці відвідують майстер-класи з вишивання, пластиліну й уроки театрального мистецтва.  Працівники Горохівського народного історичного музею проводять для допитливої юні екскурсії містом, а викладачі Горохівської музичної школи ініціюють незабутні знайомства з інструментальною музикою в живому виконанні.

А всі разом упевнені, що в Горохові стало сонячніше від дитячих усмішок.

Сьогодні, в неділю, 10 квітня, зустріч відбудеться знову. Її час і місце, юні друзі, ви вже знаєте! Дорослі чекають усіх талановитих, кмітливих, допитливих, спокійних і непосид, щоб ваше дитинство всміхалося від щастя.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також у нас: «Горохівський фермер зомлів, коли почув про смерть сина-воїна, який… ще почавить москалів! (Відео)​».

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel