Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Марку з російським військовим кораблем продають в світі за 2 тисячі доларів: в Україні вона коштує 23 гривні

Поштова марка із затонулим російським кораблем стала сенсацією в Україні.

Фото: UKR.NET.

Марку з російським військовим кораблем продають в світі за 2 тисячі доларів: в Україні вона коштує 23 гривні

Водночас Укрпошта хоче, щоб марки дісталися якомога більшій кількості людей

На міжнародному торговому майданчику ebay українську поштову марку «Російський військовий корабель іди на...» продають за ціною від 40 до 2000 доларів. При цьому, українці можуть купити таку марку у відділенні «Укрпошти» за 23 грн, пише Обозреватель. 

Згідно з інформацією на сайті ebay, на майданчику розмістили десятки оголошень про продаж поштової марки. Загалом «Укрпошта» випустить 1 млн таких марок, за перші п'ять днів продажу вже продано 500 тис. марок. Додатковий тираж не планується для того, щоб зберегти цінність.

 За перші п'ять днів продажу вже продано 500 тис. марок. 

«Укрпошта» при цьому на своєму сайті вказала, що не підтримує перепродаж марок або виставляння їх на аукціон (крім аукціону Prozorro). Марку випустили після того, як українським Збройним силам вдалося вразити ракетними ударами флагману Чорноморського флоту РФ крейсера «Москва». Саме він на початку повномасштабного вторгнення в Україні почув від прикордонників о. Зміїний фразу «Російський військовий корабель йди на...». Це стало відповіддю на заклик росіян здатися у полон.

Читайте також: У Луцьку презентували поштову марку з «рускім корабльом» й українським героєм (Фото, відео)

«Укрпошта» хоче, щоб марки дісталися якомога більшій кількості людей. Для цього вводяться обмеження:

  • з 18 квітня купити в одні руки можна не більше 5 аркушів марок, тобто 6 штук, номінал не має значення;

  • скасовуються всі замовлення в інтернет-магазині, деякі з них були більш ніж 30 тис. марок.

Марки «Російський військовий корабель, йди...» продаються у більшості обласних центрів України. При цьому марки для Херсона, Криму, Донецька та Луганська залишились у резерві.

«У нас вже є ідеї, готуємо нові випуски, але поки просимо зберігати холодний розум при покупці марок з кораблем. Нехай вони дістануться якомога більшій кількості людей, а не якнайбільше марок одній людині», – заявили в «Укрпошті».

Реклама Google

Telegram Channel