Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
У Луцьку представили писанки, які розмальовували переселенці з різних куточків України

Цьогоріч писанки на луцьку виставку малювали всі Україною.

Скріншот з відео.

У Луцьку представили писанки, які розмальовували переселенці з різних куточків України

Учора в обласному центрі відбулося відкриття 26-тої щорічної виставки «Писанковий дивосвіт»

Захід провели в Арт-галереї «Луцьк». Цьогоріч він особливий, бо у ньому взяли участь вимушені переселенці з різних куточків України. З Харкова, Києва, Миколаєва, Запоріжжя та Маріуполя. Загалом на виставці представили 256 писанок 107 авторів, з них – 76 виготовлені дітьми та дорослими, які перебувають у Луцьку тимчасово у зв’язку з війною, передає Департамент культури Луцької міської ради.

Як повідомляє «Конкурент», серед вимушено переселених і 5-річна Ангелінка, яка втекла з родиною із зайнятого окупантами регіону. Допомагав дівчинці розмальовувати писанки її тато Михайло. Чоловік каже, що творчі заняття допомагають їм швидше оговтатися від пережитого.

На виставці представили 256 писанок 107 авторів, з них – 76 виготовлені дітьми та дорослими, які перебувають у Луцьку тимчасово.

Святкові писанки учасники виготовляли у Луцькій художній школі. 

– Ця виставка особлива, як і Великдень-2022. Українські родини у смутку, в тривозі, але разом з тим Пасха – це свято, яке утверджує нас у вірі, у тому, що добро обов'язково переможе зло, – каже директорка Департаменту культури Луцької міської радиТетяна Гнатів.

Переселенці зізнаються, що тішаться, бо у Луцьку знайшли те, що допомогло їм відволіктись від пережитого пекла війни та втрати рідної домівки.

З-поміж писанок тут представили і особливі картини, які усі учасники малювали – спільно.

Читайте також: «Якщо побачите турнікет із тризубом, знайте – він зроблений у славному місті Володимирі» (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel