Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У центрі Тернополя жінка автомобілем в'їхала у святиню УГКЦ – Архикатедральний собор, знищивши плащаницю (Відео)

Волинь-нова

У центрі Тернополя жінка автомобілем в'їхала у святиню УГКЦ – Архикатедральний собор, знищивши плащаницю (Відео)

У ніч на 23 квітня невідомі автомобілем протаранили вхідні двері і в'їхали автомобілем в Архикатедральний Собор УГКЦ у Тернополі

Про це у Facebook повідомив мер міста Сергій Надал, пише Гордон.
«Нелюди сплюндрували святиню Тернополя – Архикатедральний Собор УГКЦ. Протаранивши ворота, вхідні двері автомобілем, знищили плащаницю у храмі», – написав міський голова.
Надал звернувся до Національної поліції, Служби безпеки України, щоб «якнайшвидше знайти цих антихристів і притягти їх до відповідальності».
«Ми зробимо все, щоб тернополяни не відчули наруги над багатовіковим святим місцем. Зробимо все, щоб відновити святиню», – підкреслив Надал.

«Вжили заходів, щоб не допустити займання транспортного засобу і з допомогою лебідки відбуксирували автомобіль із приміщення храму».

Як зазначили у поліції Тернопільської області у Facebook, за кермом автомобіля перебувала жінка, внаслідок інциденту потерпілих немає.

 

  «23 квітня приблизно о 00.40 до співробітників Тернопільського райуправління поліції надійшло повідомлення від священнослужителя Архикатедрального собору Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці (УГКЦ) про те, що всередину храму в’їхав автомобіль, – ідеться в повідомленні. – Виїхавши на виклик, працівники поліції встановили, що 35-річна жителька Тернополя, керуючи автомобілем марки Audi, знісши центральні металеві двері катедрального собору, заїхала всередину культової споруди і пошкодила церковне майно».
Як зазначають, рятувальники ДСНС «вжили заходів, щоб не допустити займання транспортного засобу і з допомогою лебідки відбуксирували автомобіль із приміщення храму». Водійку Audi медики госпіталізували в одну з медустанов Тернополя, автомобіль вилучили і помістили на арештмайданчик, розповіли правоохоронці.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel