Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Стало відомо, чи отримають українці додаткові вихідні у травні

Додаткових вихідних в травні не буде.

Фото Курс.

Стало відомо, чи отримають українці додаткові вихідні у травні

В Україні у період воєнного стану вихідні на святкові дні не передбачаються

Саме тому цьогоріч у травні додаткових вихідних не буде. Про це йдеться у роз'ясненні на сайті Держпраці, пише Газета по-українськи.

Згідно з Кодексом законів про працю в Україні, у травні святкових днів два: 1 травня - День праці, 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вихідні мали бути у понеділок, 2 травня, та у понеділок 9-го.

«2 травня та 9 травня є звичайними робочими днями, робота в які оплачується у звичайному порядку (під час воєнного стану)»

Однак у статті 6 закону «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» передбачається, що на період воєнного стану дія статті про визначення щодо святкових та неробочих днів призупиняється.

«2 травня та 9 травня є звичайними робочими днями, робота в які оплачується у звичайному порядку (під час воєнного стану)», - йдеться у роз'ясненні.

24 березня набув чинності закон про організацію трудових відносин в умовах війни. Роботодавцям дозволили відтерміновувати виплату зарплати, змінювати умови праці без попередження працівників, переводити їх на іншу роботу. Тривалість робочого тижня можуть збільшили до 60 год. замість 40. Дозволяється один вихідний.

Реклама Google

Telegram Channel