Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Директорці школи з Волновахи загрожує ув'язнення через навчання дітей за російською програмою

Школа у Волновасі до війни.

Фото: Волноваха.Сity.

Директорці школи з Волновахи загрожує ув'язнення через навчання дітей за російською програмою

У тимчасово окупованій Волновасі директорці школи оголосили підозру через проведення уроків за російською освітньою програмою

Як повідомили у прокуратурі Донецької області, вона погодилась співпрацювати з окупантами і представниками «ДНР» у квітні 2022 року.

54-річну директорку звинувачують у поширені російської пропаганди, яку використовують для підтримки збройної агресії проти України та  утвердження окупаційної влади.  Проти жінки порушили кримінальну справу.

Жінка брала участь в пропагандистських сюжетах російських ЗМІ, в яких стверджувалось про начебто обстріли будівлі школи з боку Збройних сил України.

«Перебуваючи на посаді директора навчального закладу, перейменованого окупантами у «Волновахську опорну школу № 5», підозрювана пропагує збройну агресію рф проти України та в процесі навчання українських дітей активно впроваджує стандарти освіти держави-окупанта», – повідомили в прокуратурі.

 

 

Окрім цього, жінка брала участь в пропагандистських сюжетах російських ЗМІ, в яких стверджувалось про начебто обстріли будівлі школи з боку Збройних сил України.

За свої дії директорка школи може отримати від 3-х років ув'язнення із позбавленням права обіймати посаду директора від 10 до 15 років

Читайте також: Окупанти «призначили» свого «мера» Херсона та «голову» області: хто з колаборантів пішов на угоду з росіянами

Реклама Google

 

Джерело: Українська Правда.
Telegram Channel