Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Змінять дати: у Луцьку перейменують і реконструюють меморіал

До першого травня підрядник обіцяє замінити на меморіалі цифри початку війни з 1941 на 1939 рік.

Фото Луцька міська рада.

Змінять дати: у Луцьку перейменують і реконструюють меморіал

Депутати міської ради підтримали ініціативу реконструкції меморіального комплексу «Вічна Слава»

У зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України та вимогами мешканців територіальної громади, виникла необхідність перейменування та проведення реконструкції меморіального комплексу «Вічна Слава»

«Сьогодні зранку уже розпочали демонтаж комуністичної та іншої антиукраїнської символіки на Меморіалі. За кілька днів наземний демонтаж буде завершений. Замовили вишку зі Львова, щоб вирішити питання із зіркою на стелі. До першого травня підрядник обіцяє замінити цифри початку війни з 1941 на 1939 рік», - зазначив Ігор Поліщук.

Виконком має напрацювати пропозиції щодо проєкту реконструкції меморіального комплексу та вивчатиметься можливість надання йому статусу пам’ятки історії місцевого значення.

Спеціалісти відділу охорони культурної спадщини підготують звернення до Міністерства культури та інформаційної політики з пропозицією перейменування та проведення реконструкції Меморіального комплексу «Вічна Слава» з метою виконання вимог декомунізації та приведення його до реалій часу.

Крім того, протягом місяця (з моменту ухвалення рішення) за участю представників громадськості та фахівців, у тому числі й архітекторів, виконком має напрацювати пропозиції щодо проєкту реконструкції меморіального комплексу та вивчатиметься можливість надання йому статусу пам’ятки історії місцевого значення.

Джерело: Луцька міська рада.
Telegram Channel