Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
США і росія обмінялися ув'язненими на тлі війни рф проти України

Обмінялися ув'язненими.

Фото ілюстративне.

США і росія обмінялися ув'язненими на тлі війни рф проти України

Обмін не означає зміну американського підходу до України.

США і росія 27 квітня обмінялися ув'язненими: Москва звільнила колишнього морського піхотинця США Тревора Ріда в обмін на російського льотчика Костянтина Ярошенка. Обмін відбувся в Туреччині. У США наголосили, що це не означає зміну американського підходу до України.

Про це повідомляють Reuters та Daily Sabah, інформує hromadske.

Чиновники США наголосили, що обмін не був частиною широких дипломатичних переговорів з рф і не означає зміну американського підходу до України. Reuters називає російсько-американські відносини найгіршими з часів холодної війни після вторгнення рф в Україну та подальших санкцій Заходу проти Москви.

Reuters називає російсько-американські відносини найгіршими з часів холодної війни після вторгнення рф в Україну та подальших санкцій Заходу проти Москви.

Американця Тревора Ріда заарештували влітку 2019 року за звинуваченням у нападі на офіцера поліції, коли його вночі доставляли до відділку у стані алкогольного сп'яніння. Пізніше Ріда засудили до 9 років ув'язнення, хоча його сім'я наполягала на невинуватості, а уряд США назвав суд над колишнім морським піхотинцем «театром абсурду».

Росіянин Костянтин Ярошенко відбував 20-річний термін у федеральній в'язниці в Коннектикуті за змову з метою контрабанди кокаїну в США. Його заарештували в Ліберії у 2010 році та екстрадували в США.

росія в липні 2019 року запропонувала США звільнити Ярошенка в обмін на звільнення будь-якого американця, але, як зазначає Daily Sabah, донедавна рф відхиляла прохання високопоставлених американських чиновників про звільнення Ріда.Daily Sabah називає обмін «найгучнішим звільненням під час керівництва Джо Байдена» і зазначає, що угоду уклали тоді, коли війна росії проти України довела відносини зі США до найнижчої точки за останні десятиліття.

У США заявили, що працюють над звільненням ще одного американця, який утримується в росії, — Пола Вілана, також колишнього морського піхотинця.
Читайте також: Ангел, бо рятує Україну від путінських чортів

Реклама Google

Telegram Channel