Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
В Україні обмежено продаж бензину та дизпалива: на яких заправках і скільки відпускають

Волинь-нова

В Україні обмежено продаж бензину та дизпалива: на яких заправках і скільки відпускають

Мережі АЗС пояснили ситуацію на ринку пального

На українських АЗС далі спостерігається дефіцит пального, тому мережі заправок продають його обмежено. У найближчі тижні ситуація з нестачею пального, особливо бензину, може погіршитись. Про це повідомили у великих мережах АЗС, пише Захід.НЕТ з посиланням на профільне видання Enkorr.

Як повідомило видання у п’ятницю, 29 квітня, останнім часом на АЗС спостерігається нестача пального, яка, за прогнозами «А-95», триватиме найближчими тижнями. Наразі на ринку пального діють кілька схем щодо продажу пального:

  • 20 л на одну автівку в разі заправки автомобіля бензином або дизелем;
  • 20 л пального на один автомобіль в конфігурації 10 л бензину плюс 10 л газу чи дизельне пальне/газ;
  • автогаз відпускається без обмежень;

Так, у мережі АЗС Socar повідомили, що наразі продають 20 л пального на один автомобіль, а великогабаритним вантажівкам – 50 л. «Наразі компанія не має наміру зменшувати норми відпуску пального, проте як буде найближчим часом, сьогодні спрогнозувати важко», – зазначили у прес-службі Socar.

В мережі ОККО діють обмеження залежно від виду пального – це від 10 до 20 літрів, автогаз – до повного баку.

В мережі ОККО діють обмеження залежно від виду пального – це від 10 до 20 літрів, автогаз – до повного баку.

«Є певні обмеження і по дизпаливу. Для того, щоб дізнатися про наявність того чи іншого виду пального, про можливу форму оплати (готівка, талони тощо) й чинні обмеження на конкретний вид пального, потрібно або скористатися картою на нашому корпоративному сайті, яка оновлюється в оперативному режимі, або подзвонити на «гарячу лінію» ОККО, або скористатися чат-ботом у телеграм-каналі, попередньо увімкнувши геолокацію на телефоні», – пояснюють у компанії.

У компанії WOG повідомили, що зараз ситуація з лімітами на пальне не змінювалася. З’ясувати актуальну інформацію щодо відпуску пального на АЗК WOG і актуальної ціни на нього теж можна за допомогою спеціально створеного чат-бота в телеграм-каналі мережі.

Що ж до автогазу, кажуть у компанії, то за відсутності держрегулювання ціна на нього хоч і висока, але не критична, що дає змогу забезпечити цим видом палива споживача.

Автомобілі критичної інфраструктури, швидкі допомоги і транспорт ЗСУ за наявності пального у всіх мережах АЗС заправляються без обмежень.

Раніше директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн заявив, що в найближчі тижні на заправках буде спостерігатися дефіцит палива, особливо бензину.

«Багато мереж взагалі перестануть обслуговувати роздрібних клієнтів, а будуть продавати паливо корпоративним клієнтам безготівко, але і тут будуть вводитися обмеження. Наприклад, у вантажівку будуть лити не більше 100 літрів дизеля, а в легковик – не більше 20 літрів за раз», – спрогнозував Куюн.

Нагадаємо, у березні Верховна Рада запровадила нульовий акциз на бензин, дизельне пальне та скраплений газ.

Telegram Channel