Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Цю зброю використаємо вже влітку, – військовий аналітик про ухвалений ленд-ліз

За підтримки швидше виженемо окупантів зі своєї землі.

Фото: zaxid.net.

Цю зброю використаємо вже влітку, – військовий аналітик про ухвалений ленд-ліз

Конгрес США 28 квітня проголосував за ленд-ліз для України. Озброєння, яке надходитиме на нашу територію, українські військові застосовуватимуть вже влітку

Про це розповів військовий аналітик Сергій Грабський в ефірі 24 каналу.

«Часові рамки залежать від того, наскільки ми ознайомлені з цією технікою. Передати її нескладно, це логістична процедура», – зазначив аналітик.

Натомість інша справа – наскільки швидко українські військові зможуть опанувати певний вид техніки, наскільки ефективно її використовуватимуть та як швидко Україна зможе організувати систему обслуговування цієї техніки.

Навіть на початкове ознайомлення тільки з гаубицями потрібно приблизно тиждень, з урахуванням переміщення приблизно тиждень. Потім треба розуміти, що ті хлопці-інструктори, 50 осіб, мають навчити ще когось. Тобто ми додаємо ще як мінімум 1,5 – 2 тижні.

Зважаючи на це, часові рамки зміщуються приблизно на місяць й це при найкращому розвитку подій. Треба розуміти, що між відправленням і застосуванням певного виду озброєння у полі проходить від 1 до 3 місяців.

Навіть на початкове ознайомлення тільки з гаубицями потрібно приблизно тиждень, з урахуванням переміщення приблизно тиждень.

«Тобто те озброєння, яке надходитиме до нас, буде застосоване вже влітку й це очевидно», – додав аналітик.

Що відомо про ленд-ліз для України

  • Палата представників США увечері 28 квітня проголосувала за ленд-ліз для України. «За» відповідне рішення було 417 голосів, «проти» – 10. Тепер документ передадуть на підпис Джо Байдену.
  • За лічені хвилини до початку голосування президент США опублікував твіт, у якому вкотре наголосив про підтримку України. Штати продовжать надавати військову допомогу нашій державі.
  • Глава Офісу Президента Андрій Єрмак наголосив, що законопроєкт передбачає надання президенту США розширених повноважень у передаванні або наданні в оренду оборонних засобів.
  • Варто зауважити, що востаннє ленд-ліз застосовували під час Другої світової війни. Тоді США передавали зброю європейським країнам, які боролися проти гітлерівської Німеччини.

Читайте також: Американська реактивна система залпового вогню M270 вперше вдарила по окупантах на Донбасі.

Реклама Google

Telegram Channel