Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Рівному прощаються із двома захисниками, які загинули на Донеччині (Фото)

Герої не вмирають!

Фото Суспільне.

У Рівному прощаються із двома захисниками, які загинули на Донеччині (Фото)

Прощання із загиблими військовослужбовцями розпочалося о 10:00 на майдані Незалежності обласного центру

У Рівному 30 квітня прощаються з двома захисниками, які загинули на сході України в бою з російськими військами. Це Олександр Кулик і Владислав Гудачек. Як інформує сайт Рівнеради, військовослужбовці жили у сусідніх будинках, були знайомі з дитинства, навчалися в одній школі й разом захищали Україну та загинули на Донеччині, передає suspilne.media.

Владислав був єдиним сином у сім'ї й з дитинства мріяв про військову службу.

Олександрові Кулику було 26 років. Він закінчив у Рівному школу № 27 з відзнакою, навчався у Львові на економіста. З 2014 року хотів боронити Україну і пішов воювати добровольцем, а з 2018-го служив у ЗСУ за контактом. Загинув у бою на Донеччині.

Владиславу Гудачеку 16 квітня виповнився 21 рік. А 25-го він загинув у бою з російськими військами на Донеччині.

Владислав був єдиним сином у сім'ї й з дитинства мріяв про військову службу. Закінчивши дев'ять класів у школі № 27 Рівного, він навчався в Острозькому військовому ліцеї, а потім – в Одеській академії.

«Це були чудові хлопці, особливо добре я знав Сашка. Це був мій олімпіадник. Колись ми з ним перетнулися навіть у Києві, коли я дітей до Меморіалу Небесної Сотні вів. Ми на Інститутській з ним зустрілися, коли він збирався в АТО, він тоді закінчив перший курс і вже брав участь у захисті України. А зараз він і Владислав віддали свої життя. Вони по сусідству жили. Вічна пам'ять Героям!», – сказав у прощальному слові директор школи № 27 Богдан Харів.

Поховають Олександра Кулика в Дубні, звідки родом його мати, а Владислава Гудачека –у Рівному на алеї Героїв на кладовищі «Нове».

Останні новини війни: 

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Реклама Google

Telegram Channel