Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Чи вистачає території під кладовища у Луцькій громаді (Відео)

Дійсно, ми скоро до Рівненської області дійдемо… Тут же щодня хоронять від 2 до 8 людей...

Фото із сайту 12kanal.com.

Чи вистачає території під кладовища у Луцькій громаді (Відео)

У Луцькій громаді вже неодноразово піднімали питання розширення кладовищ, втім, ситуація із купівлею нових земель рухалася дуже повільно

Донедавна на міському кладовищі у Гаразджі був лише один ряд, де ховали загиблих героїв. Тепер свіжі могили з’являються паралельно йому, і їх кількість зростає. До слова, тема розширення цвинтаря давно актуальна для міста. Адже люди кажуть, що тут фактично могила на могилі і вільних місць майже немає, інформує 12 канал.

«Дійсно, ми скоро до Рівненської області дійдемо… Тут же щодня хоронять від 2 до 8 людей», – кажуть лучани.

Окрім того, відколи до Луцька доєдналися нові села, то місто має дбати про цвинтарі в усіх населених пунктах громади.

Окрім того, відколи до Луцька доєдналися нові села, то місто має дбати про цвинтарі в усіх населених пунктах громади. А це майже 100 гектарів. Лучани діляться, гірша ситуація на старіших цвинтарях, де за багатьма могилами ніхто не доглядає. Там просто заростають стежини. І якщо облагородити територію і зачистити від непотрібних речей – вільної площі буде більше.

У Луцькому спецкомбінаті кажуть: минулоріч придбали майже два гектари землі. На 50 соток розширили цвинтар у Прилуцькому. Адже там уже було ніде ховати людей. Також на майже півтора гектара збільшили площі для захоронення у Гаразджі.

«Воно продовжене прямо там же за огорожею, там були придбані городи людські… На сьогоднішній день достатньо землі для захоронень, там сьогодні проводиться дорога, під’їзні шляхи до тих кладовищ», – розповів директор КП «Луцький спецкомбінат» Василь Цетнар.

Працюватимуть над розширенням цвинтарів і цьогоріч. З бюджету виділили майже 2 мільйони гривень. Утім, війна у країні внесла свої корективи, каже Василь Цетнар.

«Зараз були реєстри закриті, не можна було придбати землю. Думаю, закінчиться війна, і будемо далі, гроші виділені вже з бюджету. Десь близько 3-4 гектарів маємо придбати ще цього року для розширення кладовищ», – повідомив Василь Цетнар.

Критичної проблеми, запевняють, немає. Тож поки цвинтарі активно готують до провідної неділі.

Читайте також: На меморіалі у Луцьку замінюють дату початку Другої світової війни

Telegram Channel