Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Померла відома художниця-шістдесятниця Любов Панченко з Бучі

Війна забрала талановиту людину...

Фото: Цензор.НЕТ.

Померла відома художниця-шістдесятниця Любов Панченко з Бучі

Почесна громадянка міста Буча, лауреатка премії імені Василя Стуса, художниця-модельєрка, членкиня Союзу Українок, шістдесятниця Любов Панченко дуже постраждала під час російської навали в Бучі

Про це повідомив у фейсбуці міський голова Бучі Анатолій Федорук, передає Цензор.НЕТ.

«Наша громада нині зазнала великої втрати – Буча і вся Україна збідніли на ще один щедрий, неповторний талант.

На 85-му році життя відійшла у вічність Почесна громадянка міста, лауреатка премії імені Василя Стуса, художниця-модельєрка Любов Панченко.

Вона – з середовища патріотів-шістдесятників, які попри тиск Кремля розвивали українську культуру в часи радянської цензури.

Уся її творчість мала яскраво виражений український колорит, через що Любов Михайлівну переслідували, а її творчість замовчували.

Художниця під час російської окупації Бучі була у своїй хаті й місяць голодувала.

Любов Панченко не змогли зламати в КДБ, але художниця дуже постраждала під час нової російської навали.

Від усієї Бучанської громади висловлюю щирі співчуття рідним та друзям великої Українки. Нам залишаються її роботи і пам‘ять про стійкість, незламність та любов до України в складні для нації часи», - сказано в повідомленні.

Відомо, що художниця під час російської окупації Бучі була у своїй хаті й місяць голодувала. Свою мистецьку спадщину вона передала у «Музей шістдесятництва», тому роботи вдалося зберегти, а от сама художниця після звільнення Бучі від окупантів перебувала в лікарні у дуже поганому стані.

Читайте також: Юрій Бутусов: «Україна не зупиниться, жодних компромісів не буде і війна не затягуватиметься на довгі роки».

Реклама Google

Telegram Channel