Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Харків’янин налагодив на Волині виробництво військової амуніції (Відео)

Поки учні навчаються дистанційно, тут шиють військову амуніцію на фронт.

Фото із сайту volynnews.com.

Харків’янин налагодив на Волині виробництво військової амуніції (Відео)

Окупанти розбомбили підприємство Владислава Будаєва в Харкові, де він сім років шив амуніцію для військових. Тепер він намагається все розпочати з нуля у Нововолинську, куди переїхав, рятуючись від ворожих ракет

Дружину та двох дітей відправив за кордон, а сам налагоджує виробництво. Місцева влада підшукала приміщення – навчально-виробничий комбінат (поки учні вчаться дистанційно). Тут уже є обладнання, зокрема швейні машинки, а працівники – вимушені переселенці, які тепер разом працюють на перемогу, ідеться в сюжеті Факти ICTV.

«Ніхто з нас не розумів, що таке справжній вибух. І о п’ятій ранку 24 лютого ми прокинулися від цих вибухів», – пригадав харків’янин.

Кілька ночей він із родиною рятувався від бомбардувань у підвалі. Згодом сім’я вирішила виїжджати.

Будинки руйнувалися, розліталися в усі сторони уламки.

«Почало прилітати в мікрорайон. Будинки руйнувалися, розліталися в усі сторони уламки. Безліч смертей. Це не передати словами. Це справжній геноцид. Це знищення населення», – зазначив Владислав Будаєв.Після того, як відправив дружину та дітей за кордон, чоловік взявся за відновлення своєї справи на Волині – пошиття амуніції для військових (підприємство «Амрок»). Усе його виробництво в Харкові розбомбили.

За місяць завдяки підтримці держави виробництво вдалося запустити, але не на повну, адже бракує деяких тканин і окремого обладнання. Працюють у приміщенні навчально-виробничого комбінату. Поки учні навчаються дистанційно, тут шиють військову амуніцію на фронт.

«Персонал у нас є. Працюють двоє місцевих, а також переселенці», – сказав підприємець.Одна зі швачок Світлана на Волинь приїхала з Чернігова. Вона зазначила: «Мріється про перемогу і відбудову нашої країни, щоб вона якнайшвидше стала такою гарною, як була, або ще кращою».

Повертатися до Харкова Владислав Будаєв поки не збирається. Якщо й надумає, то розвивати виробництво на Волині буде й надалі. Поки стежить за новинами з рідного міста, співпереживає та висловлює підтримку тим, хто залишився в Харкові: «Ми вже перемогли. Нам залишилося дотиснути і вигнати окупантів».

Загалом харківське підприємство вже шосте, яке переїхало в Нововолинськ. Однак місцева влада готова надати можливості всім, хто шукає місце, куди можна релокувати бізнес, аби й далі його розвивати для підтримки нашої економіки.

«У нас створено дорожню карту для кожного підприємства, яке хоче провести релокацію. Маємо великий список місць із фотографіями, інформацією про площу, виробничі особливості», – розказав Нововолинський міський голова Борис Карпус.

Як він інформував у Facebook, на сьогодні міськрада має вже понад 30 запитів від підприємств із зони бойових дій чи окупованих територій. Шість виробництв уже працюють у Нововолинську, зокрема й згадане харківське підприємство з пошиття військової амуніції.

«Вони виготовляють розвантажувальні жилети для військових. Це дуже затребувана річ у цей час. Власник Владислав Будаєв звернувся до нас із пропозицією. Оперативно надали йому частину приміщення міжшкільного навчально-виробничого комбінату, де проходили курси кравців. Владислав також залучив до роботи місцевих фахівців і переселенців. Цех активно працює», – написав Борис Карпус.Нагадаємо, у Турійську запрацювало швейне підприємство з Краматорська, що на Донеччині. До роботи залучили і переселенців, і місцевих.

Читайте також: Волинські рятувальники провели на заслужений відпочинок свого колегу (Відео)

Реклама Google

Telegram Channel