Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Для підтримки своїх військ біля Ізюму рашисти перекинули важкі САУ «Тюльпан»; - Генштаб ЗСУ

Ворожа САУ 2С4 "Тюльпан".

Фото ілюстративне.

Для підтримки своїх військ біля Ізюму рашисти перекинули важкі САУ «Тюльпан»; - Генштаб ЗСУ

Як завжди, свої невдачі на фронтах ворог хоче «компенсувати» посиленням обстрілів нашої землі

Генеральний штаб Збройних Сил України дало зведення про ситуацію на фронтах станом на 18:00 вечора 3 травня 2022 року, 69-го дня війни.  Про це повідомляє Defense Ekspress.

Найважливіша теза у цьому зведенні – для підтримки своїх військ на Ізюмському напрямку орки перекинули підрозділ реактивних систем залпового вогню «Смерч» та батарею важких самохідних мінометів 2С4 «Тюльпан» калібру 240 мм.

Це – лише друга згадка у відкритих джерелах за весь час війни про те, що ворог використовує САУ 2С4 «Тюльпан» для війни проти України. До цього були згадки, що орки обстрілювати із «Тюльпанів» завод «Азовсталь» в Маріуполі.

З відкритих джерел відомо, що в строю армії РФ є 40 самохідних артустановок «Тюльпан», ще + 250 таких САУ на зберіганні. Такі самохідні міномети мають дальність стрільби до 20 км, в тому числі – ядерним боєприпасами.

В строю армії РФ є 40 самохідних артустановок «Тюльпан», ще + 250 таких САУ на зберіганні. Такі самохідні міномети мають дальність стрільби до 20 км, в тому числі – ядерним боєприпасами.

Цю подію з перекиданням рашистських «Тюльпанів» на Ізюмський напрямок можна окреслити так – ворог зазнає нові невдачі на фронтах, що намагається «компенсувати» обстрілами нашої землі. Бо:

На тому ж Ізюмському напрямку орки зібрали «збірну солянку» зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу; 29-ї, 35-ї, 36-ї загальновійськових армій і 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ. Успіхів нема, несуть втрати;

На Донецькому і Таврійському напрямках угруповання військ противника, силами окремих підрозділів 1-го і 2-го армійських корпусів, 8-ї та 58-ї загальновійськових армій Південного військового округу; 5-ї загальновійськової армії і Тихоокеанського флоту Східного військового округу; 2-ї та 41-ї загальновійськових армій і 90-ї танкової дивізії Центрального військового округу та повітряно-десантних військ. На цих відтинках орки також не мають вагомих досягнень;

Взяти «Азовсталь» в Маріуполі ворог не може, тому продовжує обстрілювати завод ;

На Південнобузькому напрямку противник силами «збірної солянки» 8-ї та 49-ї загальновійськових армій, 22-го армійського корпусу, берегових військ ЧФ РФ та повітряно-десантних військ виявився здатним вести дії «на покращення тактичного положення», про повноцінний наступ мова не йде.

Читайте також: В Авдіївці внаслідок атаки РФ загинули мирні люди, є поранені

Telegram Channel