Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чому в Луцьку досі не запрацювали дитсадки

Поки – зачинено!

Фото з відкритих джерел.

Чому в Луцьку досі не запрацювали дитсадки

Роботу дитячих садочків на території Луцької громади через безпеку поки не відновлюють

Одна з причин – відсутність у приміщеннях укриттів та сховищ.

Про це розповів у програмі «Сьогодні. Головне» на Суспільне. Волинь керівник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

За його словами, дитсадки в Луцьку облаштовані звичайними підвальними приміщеннями, які за нормами не підходять для перебування дітей на випадок повітряної тривоги.

«Має бути укриття з проточною водою, з каналізацією, відповідною вентиляцією. Є нормативи, яких потрібно дотримуватися. І знову ж таки: чи зможемо в разі тривоги швиденько спустити дітей в підвальне приміщення. Відкрити, звичайно, можна, але треба детально вивчити всі питання», – зазначив освітянин.

Перевіркою готовності дитсадків для відновлення роботи в період воєнного стану займатиметься комісія, до якої увійшли рятувальники, правоохоронці, представники Держпродспоживслужби та освітяни.

Звернень щодо відкриття дитсадків багато, адже є багато батьків, які хочуть відновлюватися на робочому місці.

«Звернень щодо відкриття дитсадків багато, адже є багато батьків, які хочуть відновлюватися на робочому місці. Але ми в першу чергу аналізуємо ситуацію з безпекою, маємо вивчити питання доцільності відкриття дитсадків у цей час», – каже посадовець.

Усього, додав Віталій Бондар, в Луцькій громаді є 51 комунальний дитсадок.

Читайте також: У Луцьку влаштували «День гостя» для вимушених переселенців (Фото)

Telegram Channel