Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Наша армія посунула ворога на Херсонщині, щоб зв'язківці змогли відновити мобільний зв'язок

В Херсон вже можна додзвонитись.

Фото ТСН.

Наша армія посунула ворога на Херсонщині, щоб зв'язківці змогли відновити мобільний зв'язок

У Херсоні вдалося відновити мобільний зв'язок українських операторів

Для цього Збройним силам України довелося відтіснити окупантів з їхніх позицій, аби зв'язківці змогли полагодити пошкоджену мережу.

Про це повідомив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, інформує Радіо Свобода.

«На сьогоднішній день всі мобільні оператори, мобільний зв’язок, який працює в Херсоні та області, поданий із України і транслюється українськими каналами. При цьому є факти, коли місцеві провайдери починають співпрацювати з окупантами і перетерміновують трафік саме на Крим. Це є порушенням міжнародного законодавства і ми будемо вживати всіх заходів для припинення цієї діяльності Російської Федерації», – розповів він.

Постачання фіксованого зв’язку відновили кілька годин тому.

Він зазначив, що постачання фіксованого зв’язку відновили кілька годин тому.

«Було перебито волоконно-оптичну мережу між Херсоном і Миколаєвом, близько 20 кілометрів від міста Миколаїв, постійно там велися обстріли. Завдяки роботі Збройних сил, артилерії, було посунуто ворога та надано можливість нашим фахівцям і фахівцям провайдера відновити інформаційне постачання Херсону», – сказав голова служби.

За його словами, Україна звернулася до Міжнародного союзу електрозв’язку щодо застосування санкцій проти Росії, яка спрямовує трафік з Херсонської області на окуповані території.

Telegram Channel