Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Путін має публічно взяти зобов'язання щодо припинення вогню, – Зеленський

Вистоїмо!

Фото pravda.com.ua.

Путін має публічно взяти зобов'язання щодо припинення вогню, – Зеленський

Президент України вважає, що режим тиші може бути встановлений лише тоді, коли відбудеться його зустріч з володимиром вутіним

Володимир Зеленський вважає, що президент рф путін має публічно взяти зобов'язання щодо припинення вогню.

Про це Зеленський сказав під час участі в сесії Wall Street Journal CEO Council Summit, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Як зазначив президент, поки він не бачить бажання РФ припинити бойові дії.

Ми не підемо на заморожений конфлікт.

«Коли обидві сторони хочуть припинення вогню – вони це роблять. Ми це проходили декілька років з російською федерацією на контактній лінії на Донбасі. Вони кажуть, що ми домовляємося, потім порушують (домовленості про припинення вогню)», – сказав Зеленський.

Глава держави звернув увагу на те, що навіть коли йдеться про режим тиші у Маріуполі для проведення спільної з ООН операції з евакуації цивільних осіб, все одно відбуваються обстріли й бомбардування.

Зеленський вважає, що режим припинення вогню може бути встановлений лише тоді, коли відбудеться його зустріч із російським президентом володимиром путіним.

«Якщо в нас буде зустріч із президентом путіним, тоді на цей час буде режим припинення вогню. Оскільки в іншому разі не буде зустрічі. І тоді, можливо, ми з ним домовимося особисто. Він особисто має брати на себе зобов’язання щодо припинення вогню. І бажано публічні», – наголосив він.

При цьому президент України зауважив, що режим припинення вогню не означає, що російські війська можуть залишитися там, де вони зараз перебувають, і буде певний заморожений конфлікт.

«Ми не підемо на заморожений конфлікт», – резюмував Зеленський.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Telegram Channel