Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Україна та Велика Британія оформили скасування ввізного мита та тарифних квот у двосторонній торгівлі

Дякуюємо за підтримку.

Фото з відкритих джерел.

Україна та Велика Британія оформили скасування ввізного мита та тарифних квот у двосторонній торгівлі

Тепер українські товаровиробники можуть експортувати більше продукції на британський ринок.

Україна і Велика Британія юридично закріпили скасування ввізного мита та тарифних квот у двосторонній торгівлі, підписавши відповідну угоду, повідомило Мінекономіки України в середу. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Угода діятиме 12 місяців, але може бути продовжена за домовленістю між сторонами на новий термін», – зазначається в релізі.

Згідно з ним, тепер українські товаровиробники можуть експортувати більше продукції на британський ринок. Йдеться, насамперед, про борошно, зерно, молочну продукцію, м'ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, мед, кукурудзу, пшеницю, соки, гриби, цукор – саме ці товари Україна традиційно експортує до Великої Британії.

Тепер українські товаровиробники можуть експортувати більше продукції на британський ринок. Йдеться, насамперед, про борошно, зерно, молочну продукцію, м'ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, мед, кукурудзу, пшеницю, соки, гриби, цукор – саме ці товари Україна традиційно експортує до Великої Британії.

Мінекономіки зазначило, що у 2021 році товарообіг між Україною та Великою Британією зріс майже на 57% – до $2,2 млрд, причому особливо активізувався експорт (+62%), що перевищив $1 млрд.

Відомство нагадало, що Європейський Союз нещодавно також оголосив про намір скасувати стягнення всіх імпортних мит на українські товари терміном на рік.

Читайте також: Зеленський просить ООН сприяти евакуації поранених з «Азовсталі»

 

Telegram Channel