Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Берліні дозволили вшанування дня перемоги з прапором України тільки протягом 1 години

Посольство отримало дозвіл на акцію з українською символікою, але не вважає, що це вирішує проблему.

Фото ілюстративне: 24 канал.

У Берліні дозволили вшанування дня перемоги з прапором України тільки протягом 1 години

Акція розпочнеться 8 травня о 12.00 і триватиме близько години, протягом якої дозволене використання української символіки

Влада Берліна протягом обмеженого часу дозволила українську символіку під час пам’ятного заходу до дня закінчення Другої світової війни в Європі, який буде проводити українське посольство.

Про це «Європейській правді» розповів активіст Олександр Снідалов, який братиме участь в акції 8 травня.

«І символіку, і присутність дозволили за погодженням з поліцією під час вшанування, яке буде проводити українське посольство» - сказав він.

За словами Снідалова, акція розпочнеться 8 травня о 12.00 і триватиме близько години, протягом якої дозволене використання української символіки.

Посольство отримало дозвіл на акцію з українською символікою, але не вважає, що це вирішує проблему.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник підтвердив, що посольство отримало дозвіл на акцію з українською символікою, але не вважає, що це вирішує проблему.

«Коли з'явилася інформація про цю заборону, я звернувся до міської влади за роз'ясненням, і мені повідомили, що на офіційні заходи за участю офіційних осіб це не буде поширюватися. Ми реєстрували лише одну таку церемонію - опівдні 8 травня у Тіргартені, в центрі Берліна. А що робити іншим українцям? У Берліні 15 меморіалів, виходить, що на інших це буде заборонене» – зазначив він.

«Цей виняток  так само буде стосуватися і російського посольства та акцій з російськими прапорами» – додав посол.

Олександр Снідалов в свою чергу наголосив, що російська символіка війни – символи Z, V, георгіївські стрічки і білі пов’язки – заборонені в усьому Берліні.

«З цікавого. Наші волонтери організували awerness команду, яка мала діяти в цей день попереджаючи українців про можливі провокації і розповідаючи про те як поводити себе під час провокацій. Ця команда мала носити рожеві жилети. Поліція заборонила використання рожевих жилетів прирівнявши їх до уніформи, носити яку в цей день теж заборонено» - розповів також Снідалов.

Нагадаємо, влада федеральної землі Берлін заборонила прапори України та іншу українську символіку на акціях під час пам’ятних заходів 8 та 9 травня, прирівнявши їх до символіки сепаратистів та росії.

Telegram Channel